.
Κατηγορία Daytona
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 17:22

Daytona Best Electric M9 50 – Νέο ηλεκτρικό σκούτερ πόλης

Η ηλεκτρική πτέρυγα της Daytona συνεχίζει να γεμίζει τη γκάμα της για το 2021 με μια ακόμη εναλλακτική στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων.

Το Μ9 είναι ένα ελαφρύ και σύγχρονης εμφάνισης σκούτερ που εντάσσεται στην κλάση ΑΜ των μοτοποδηλάτων, δηλαδή είναι το ηλεκτρικό ανάλογο του πενηνταριού – εξ ου και το 50 δίπλα στο Μ9. Η τελική του ταχύτητα είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη στα 45 km/h, επιτυγχάνοντάς τη με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα 1500 W (2 hp) στο κέντρο του πίσω τροχού.

Η ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία μόλυβδου 60V-20Ah που ζυγίζει 32.5 κιλά και επαρκεί για αυτονομία έως 51 χιλιόμετρα, ανάλογα φυσικά με τις οδηγικές συνθήκες.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει εκκίνηση χωρίς κλειδί (keyless), παροχή φόρτισης USB, LED φώτα παντού, αλλά και την πρακτικότητα αποθηκευτικού χώρου 22.5 λίτρων κάτω από τη σέλα.

Το Μ9 50 χτίζεται γύρω από ένα ατσάλινο πλαίσιο με αλουμινένιο ψαλίδι και κυλά πάνω σε τροχούς 10 ιντσών με δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι μόλις €1,295 και μπορεί να πέσει στα €1,086 με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά. Σε ειδικές περιπτώσεις δε, όπως οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ΑμΕΑ, ή αν συνοδεύεται από απόσυρση συμβατικού δικύκλου, η έκπτωση μπορεί να είναι από αρκετά ως πολύ μεγαλύτερη.

Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Daytona Best Electric M9 50.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 17:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon