.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 10:58

Harley-Davidson - O ειδικός στις επανεκκινήσεις Jochen Zeitz νέος πρόεδρος της φίρμας

Στις 7 Μαΐου του 2020, η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως ο Jochen Zeitz, που εκτελούσε χρέη ενδιάμεσου προέδρου από τον Φεβρουάριο μετά την αποχώρηση του Matt Levatich, είναι πλέον επίσημα ο πρόεδρος και CEO της αμερικάνικης εταιρείας.

Ο Zeitz θα συνεχίσει να έχει και τον τίτλο του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ο Thomas Linebarger, ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Harley-Davidson από το 2008 έγινε Προεδρεύων διευθυντής.

Thomas Linebarger: “Καθώς η αβεβαιότητα που συνοδεύει την κρίση του COVID-19 επιμένει, και δεδομένου των σημαντικών αλλαγών που χρειάζονται στην εταιρεία, η εδραίωση του Jochen ως CEO αντιπροσωπεύει τόσο την εμπιστοσύνη του συμβουλίου στο πρόσωπό του, και την δέσμευση του Jochen στο να ηγηθεί της εταιρείας σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς.

Οι δυο δεκαετίες της εμπειρίας του ως πρόεδρος και CEO μιας ηγετικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο (σσ. Αναφέρεται στην Puma, την οποία ο Zeitz βοήθησε να ανακάμψει), ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα του να αμφισβητήσει τα πάντα στην εταιρεία, με βάση την εμπειρία του στην μεταστροφή μιας κατάστασης από ζημιογόνα σε επικερδή, είναι ακριβώς αυτά που χρειάζονται τώρα για να οδηγήσουν την Harley-Davidson σε μια μακροχρόνια επιτυχημένη πορεία. Έχει την απόλυτη υποστήριξη του συμβουλίου.”

Ο Jochen Zeitz ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Harley-Davidson από το 2007, ενώ ίδρυσε την επιτροπή Brand and Sustainability (φίρμα και βιωσιμότητα) της H-D. Υπήρξε πρόεδρος και CEO της Puma για 18 χρόνια, από το 1993 έως το 2011, και CFO της Puma από το 1993 έως το 2005. Παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Puma ακόμα και αφού έγινε CEO του τμήματος σπορ και lifestyle της εταιρείας ειδών πολυτελείας Kering, από το 2011 έως το 2012. Κατόπιν υπήρξε διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο της Kering από το το 2012 έως το 2016.

Jochen Zeitz: “Σε συμφωνία με το συμβούλιο, η απόφαση μου να γίνω πρόεδρος και CEO της Harley-Davidson αντικατοπτρίζει το έντονο πάθος και τη δέσμευση μου σε αυτή την εταιρεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, πρώτη προτεραιότητα μου είναι η ευημερία της κοινότητας της H-D καθώς θέτω σε εφαρμογή το σχέδιο αντίδρασης μας για τον COVID-19, ώστε να σταθεροποιήσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, να επανεκκινήσουμε τη λειτουργία μας και να ανακάμψουμε.

Ηγούμαι επίσης μιας αναγκαίας και περιεκτικής αναδιαμόρφωσης της εταιρικής δομής, του μοντέλου λειτουργίας και της στρατηγικής μας, καθώς προσαρμοζόμαστε στη νέα πραγματικότητα του COVID-19. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα επαναρυθμίσουμε (rewire) την εταιρεία και θα καθορίσουμε ένα νέο πενταετές στρατηγικό σχέδιο αργότερα μέσα στο έτος. Κατόπιν, θα επιβλέψω την εφαρμογή αυτών των αλλαγών και θα αναζωπυρώσω την Harley-Davidson ως μια από τις πιο σεβαστές και εμβληματικές φίρμες του κόσμου.”

Αποδεδειγμένα ικανός ο Zeitz, και ειδικός στο να γυρίζει μια κατάσταση κάνοντας και πάλι εταιρείες-γίγαντες. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να κάνει ότι έκανε με την Puma, και ως πρόεδρος της H-D, και να δώσει ξανά αίγλη και εμπορική δύναμη στην αμερικάνικη φίρμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon