.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 10:30

Rossi vs Hamilton: Μετά τις φήμες ήρθαν και οι επίσημες φωτογραφίες

Τρεις μέρες μετά την περίφημη κόντρα των δύο αθλητών άρχισε η φημολογία για πτώση του Hamilton. Η επίσημη αντίδραση ήρθε πάραυτα.

Η κόντρα είχε στηθεί εδώ και καιρό, με τους δύο διάσημους πιλότους να δίνουν ραντεβού στη Βαλένθια για μια φιλική μονομαχία στην πίστα με ανταλλαγή οχημάτων μεταξύ τους. Αυτό έγινε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, μα ως την Τετάρτη δεν είχε κυκλοφορήσει καμιά πληροφορία, ούτε μια φωτογραφία των δυο τους στην πίστα.

Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα πολλά έγκυρα διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν πληροφορίες πως ο Lewis Hamilton είχε πέσει με τη Yamaha M1. Αναμενόμενα, μια μέρα αφότου αυτές οι ιστορίες έκαναν τον γύρο του κόσμου, οι εμπλεκόμενες πλευρές άρχισαν να ανεβάζουν εικόνες, βιντεάκια και δηλώσεις.

8b4c85fe75c0b41213d9459949b0b89d 4

Επισήμως ο Hamilton επιβεβαίωσε στο Sky Sports News πως είχε ένα “γλίστρημα” με την Μ1, “αλλά την έφερα πίσω σε ένα κομμάτι”.

Αμφότεροι δηλώνουν πως η μέρα ήταν φανταστική, πέρασαν υπέροχα και μάλιστα το PlanetF1 μεταδίδει πως ο Hamilton γύρισε περίπου 4 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Rossi. Καθόλου άσχημα για κάποιον του οποίου η σχέση με τη μοτοσυκλέτα είναι ερασιτεχνική και μόνο. Δε μας είπαν όμως τι χρόνους έκανε ο Rossi με τη Mercedes.

b55fcc2184ccb02e1f615df3450bbb2f 4

Για την ιστορία, ο Valentino Rossi οδήγησε τη Mercedes W08 του 2017, ενώ ο Hamilton την Μ1 του 2019 που έτρεξε ο Ιταλός στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια, ενώ είχε και τη βοήθεια του Franco Morbidelli που τον καθοδήγησε στα οδηγικά μυστικά της Μ1.

Για τον Άγγλο πρωταθλητή F1 η εμπειρία ήταν μαγική:

“Η μοτοσυκλέτα είναι τόσο δύσκολη να την οδηγήσεις. Είχα ένα μικρό γλίστρημα, αλλά την έφερα πίσω σε ένα κομμάτι. Μαθαίνω βήμα-βήμα, αλλά η καμπύλη εκμάθησής της είναι πολύ-πολύ απότομη. Ειλικρινά, αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά για μένα και αυτή η ανταλλαγή απλά βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Δεν περίμενα πως Δεκέμβριο μήνα θα είχα μια τέτοια κορύφωση.”

Monster Energy LH44VR46 4

Ο δε Rossi είχε μόνο τα καλύτερα να πει για τον φίλο του:

“Ήμουν από πριν μεγάλος θαυμαστής του Lewis, μα τώρα ακόμη περισσότερο. Είχαμε μια φανταστική μέρα, δεν ήθελα να τελειώσει. Οδήγησα και μαζί του την Μ1 στην πίστα. Τεχνικά η Βαλένθια είναι μια δύσκολη πίστα και σήμερα είχε πολύ αέρα, έτσι κάποια στιγμή σκέφτηκα πως θα ήταν δύσκολο για τον Lewis να συνεχίσει, αλλά ήταν θαυμάσιος πάνω στη μοτοσυκλέτα και η θέση του σώματός του στην Μ1 ήταν σπουδαία. Νομίζω πως το κατευχαριστήθηκε και αυτό είναι το πιο σημαντικό.”

Αφού λοιπόν επιβεβαιώσαμε πως πίσω από τον καπνό υπήρχε μια μικρή φωτιά, το επικοινωνιακό κομμάτι της κόντρας πήρε τον δρόμο που περιμέναμε να πάρει, απλά με μερικές μέρες καθυστέρηση. Αν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος γι' αυτό - όπως κάποιες ανεπιβεβαίωτες φήμες πως η εκδήλωση αυτή περιελάμβανε και γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ - θα το μάθουμε προϊόντος του χρόνου.

Δείτε εκτεταμμένα πλάνα από τη συνάντηση στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP

yfr editorial use pictures 16 4

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 10:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon