.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 14:16

Ανελέητο κυνήγι για θορυβώδεις εξατμίσεις στο Παρίσι

Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία, στο θέμα του εκπεμπόμενου θορύβου από τα δίτροχα, αν και στην δική μας περίπτωση, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι.

Στο Παρίσι όμως, εδώ και δύο μήνες διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό των... “φωνακλάδικων” μοτοσυκλετών και scooter, ενώ για τον σκοπό αυτό, έχει συσταθεί ειδική ομάδα της τροχαίας, με κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό.

Η ομάδα αυτή, έχει μέχρι στιγμής βεβαιώσει 150 παραβάσεις, ωστόσο υπάρχει διαβάθμιση στα πρόστιμα που επιβάλλονται. Αν διαπιστωθεί υπέρβαση του ορίου θορύβου από εργοστασιακό σύστημα εξάτμισης λόγω φθοράς ή κακής συντήρησης, το πρόστιμο είναι 90 ευρώ.

Αν όμως η υπέρβαση του ορίου θορύβου οφείλεται σε μετατροπές και χρήση με εγκεκριμένων τύπων εξάτμισης, τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει τα 180 ευρώ. Οι παραβάτες δε, και στις δύο περιπτώσεις, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώπιον των αρχών με τα δίτροχα τους, για επανάληψη του ελέγχου θορύβου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν οι όποιες επισκευές και αλλαγές, ώστε τα συστήματα των εξατμίσεων να επιτρέψουν στην εργοστασιακή τους κατάσταση.

Στις πολύ... βαριές περιπτώσεις ηχορύπανσης, προβλέπεται ακόμα και προσωποκράτηση του αναβάτης καθώς και κατάσχεση του δίτροχου του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon