.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 14:08

R.Ι.P. Chris Carter – Έφυγε ένας δημοσιογράφος-θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας

Σε ηλικία 74 ετών ο Άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και τηλεσχολιαστής άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο μετά από μισό αιώνα λαμπρής καριέρας.

Ο Carter μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ζούσε από το κατάστημα με αξεσουάρ και εξαρτήματα μοτοσυκλέτας του πατέρα του, έτσι από μικρός ζούσε και ανέπνεε μοτοσυκλέτα. Η αγάπη του για το μικρόφωνο και το σπικάζ εκδηλώθηκε από μικρή ηλικία, καθώς ο Carter έχτιζε το όνομά του μιλώντας ευθέως, χωρίς να μασάει τα λόγια του με πολιτικά ορθές κοινοτοπιές, ενώ θεωρούσε πως το χιούμορ είναι απαραίτητο για να κρατά τον θεατή ζεστό.

“Ό.τι και να κάτω την ώρα του σχολιασμού, προσπαθώ να το διασκεδάζω,” είχε δηλώσει σε συνέντευξη. “Αν μπορώ να βρω χιούμορ σε αυτό που περιγράφω, τότε ενθουσιάζομαι.”

Δεν είναι καθόλου περίεργο συνεπώς που η φωνή του έχει συνδεθεί με τη σειρά της Duke Video, Havoc, όπου περιγράφει ώρες και ώρες με πλάνα από πτώσεις σε αγώνες.

Δεν ήταν μόνο γέλια και διασκέδαση πάντως. Στο σχεδόν μισό αιώνα της καριέρας του ο Carter έχει καλύψει κάθε είδους αγώνες ταχύτητας, από τα Grand Prix και το Isle of Man TT, ως τη Daytona Bike Week και το Makau GP.

Παράλληλα, θεωρείται ο εμπνευστής της IRTA, International Racing Teams Association ή Διεθνής Ένωση Αγωνιστικών Ομάδων, όταν το 1982 πρότεινε τη λύση αυτή σε επώνυμους αναβάτες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων προκειμένου να συνασπιστούν για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε διάφορα επίπεδα, από την ασφάλεια ως την οικονομική τους εξασφάλιση.

Ο Carter είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Chris Carter at Large: Stories from a Lifetime of Motorcycle Racing, όπου συγκεντρώνει δεκαετίες εμπειριών και ανέκδοτων ιστοριών σε μια έκδοση που κυκλοφόρησε το 2015.

Ακούστε τον στο βίντεο που ακολουθεί να περιγράφει με τη γνώριμη φωνή του το βίντεο Havoc 6 της Duke Video.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon