.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 09:46

H KTM αγοράζει και την Gas Gas!

Έγκυρα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως η ΚΤΜ ήρθε σε συμφωνία με τη Gas Gas για να αποκτήσει το 60% των μετοχών της.

Η είδηση που κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου αναφέρεται σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία μεταξύ της ΚΤΜ και του ομίλου Black Toro Capital, σύμφωνα με την οποία στήνεται μια κοινή επιχείρηση για την επανεκκίνηση της Gas Gas.

Θυμίζουμε πως μόλις τον Ιούνιο είχε γίνει ευρέως γνωστό πως η Ισπανική εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ετοιμαζόταν να μπει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, κάτι που θα τίθετο σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2019 και για διάρκεια 6 μηνών. Προφανώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε να γίνουν οι όποιες προσπάθειες αναβίωσης της εταιρείας, διαφορετικά θα οδηγούταν νομοτελειακά στη χρεωκοπία και ρευστοποίηση των παγίων της, κάτι που τώρα φαίνεται πως αποφεύγεται.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η ΚΤΜ αποκτά το 60% των μετοχών της Gas Gas και η Black Toro Capital διατηρεί το υπόλοιπο 40%. Στόχος της νέας προσπάθειας είναι να ξαναλειτουργήσει πλήρως η Gas Gas υπό την ομπρέλα της ΚΤΜ, ενώ είναι δεδομένο πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Αυστριακούς παίζει η η τεχνογνωσία των Ισπανών στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, μέσω των Torrot και Muving που ανήκουν ουσιαστικά στον ίδιο όμιλο.

Παράλληλα, προσφέρει ένα φρέσκο και δυνατό πάτημα για την ΚΤΜ σε έναν χώρο από τον οποίο απείχε, το Trial, εκεί όπου η Gas Gas έχει δυνατή παρουσία και φυσικά έχει άμεσο ενδιαφέρον για την εταιρεία που έχτισε τη φήμη της πάνω σε κάθε είδους χωμάτινο αγώνα.

"Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για το σχέδιό μας για τη Gas Gas ως παγκόσμια ηγέτιδα στον χώρο του Trial," δήλωσε στο Enduro 365 ο Ramon Betolaza, υψηλόβαθμο στέλεχος της Black Toro Capital. "Αυτό θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε μια νέα φάση ανάπτυξης, ενσωματώνοντας νέα μοντέλα με κορυφαία τεχνολογία με τον καλύτερο δυνατό συνεργάτη. Αυτή η από κοινού συνεργασία εγγυάται ένα υποσχόμενο μέλλον για τη μάρκα και το εργοστάσιο της Girona."

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΚΤΜ σχετίζεται με τη Gas Gas, καθώς ήδη από το 2013 υπήρξε μια συνεργασία με μεταφορά τεχνολογίας από τη Husqvarna (που μόλις είχε αποκτήσει τότε η ΚΤΜ από τη BMW), ενώ και το 2015 είχαν κυκλοφορήσει έντονες φήμες περί εξαγοράς των Ισπανών από τους Αυστριακούς, κάτι που ωστόσο δεν είχε επιβεβαιωθεί τότε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το μόνο που απομένει για να ανακοινωθεί η νέα συμφωνία είναι η τυπική έγκριση των Ισπανικών αρχών.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon