.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 10:32

H Harley-Davidson μειώνει τις προβλέψεις πωλήσεων για το 2019

Δύσκολα ξεκίνησε η σεζόν για την Αμερικανική εταιρεία, καθώς οι πιέσεις από τις μειωμένες πωλήσεις στις ΗΠΑ και την αύξηση των δασμών ελέω Τραμπ οδηγούν σε αρνητική αναδιάρθρωση της πρόβλεψης για το 2019.

Έχοντας σημειώσει μια πτώση πωλήσεων στο πρώτο τετράμηνο του 2019, η Harley-Davidson προέβη σε επανεκτίμηση των πωλήσεών της για τη φετινή χρονιά, ρίχνοντας τον αριθμό στις 212,000-217,000, ενώ η αρχική πρόβλεψη μιλούσε για 217,000-222,000 μοτοσυκλέτες.

Κατά το πρώτο τετράμηνο οι πωλήσεις της έφτασαν στις 69,000 μοτοσυκλέτες, αντιστοιχώντας σε μείωση 5% συγκριτικά με αντίστοιχο διάστημα του 2018, ή σε 6% λιγότερα έσοδα.

Παράλληλα, η πτώση στις πωλήσεις ενισχύεται από μια δεύτερη εστία πίεσης, που δεν είναι άλλη από τους περίφημους αυξημένους δασμούς που αντιμετωπίζει στην Ευρώπη εξαιτίας του εμπορικού πολέμου που έχει ανοίξει ο πρόεδρος Τραμπ με την Ε.Ε.

Η H-D έχει ήδη συμφωνήσει με τις αρχές της Ε.Ε. και σκοπεύει να εισάγει στα μέρη μας τις μοτοσυκλέτες της από την Ταϊλάνδη, προσπερνώντας τους αυξημένους δασμούς σε Αμερικανικά προϊόντα, ωστόσο αυτή η διαδικασία κόστισε πολύ σε χρόνο και τελικά και σε άφθονο χρήμα, καθώς τα κέρδη της στο πρώτο τετράμηνο του 2019 έκαναν μια τρομακτική βουτιά 19%, στα $195.6 εκατομμύρια, συγκριτικά με το ίδιο περσινό διάστημα.

Με την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας να είναι ακόμη ρευστή, καθώς ο πρόεδρος της χώρας έχει απειλήσει με μποϋκοτάζ τις εταιρείες που θα μεταφέρουν παραγωγή εκτός ΗΠΑ, η H-D εύλογα έχει ρίξει βάρος στις διεθνείς αγορές, αλλά και στην πρόσφατη συμφωνία της να κατασκευάζει μικρές μοτοσυκλέτες στην Κίνα. Παράλληλα, συνεχίζει την αντεπίθεση στον χώρο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Στο μεταξύ, ωστόσο, η ανακοίνωση των αναθεωρημένων προβλέψεων για τις πωλήσεις του 2019 είχε ήδη τον πρώτο εμφανή αντίκτυπο, καθώς η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 4%.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon