.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 15:58

RIP Mitsuo Ito – Έφυγε ο μόνος Ιάπωνας που έχει κερδίσει στο Isle of Man

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος της Suzuki, o Mitsuo Ito, ο ένας και μοναδικός Ιάπωνας αναβάτης που έχει πάρει νίκη στο Isle of Man TT.

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1937, ο Ito πέρασε όλη του τη ζωή ως υπάλληλος της Suzuki. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στα Grand Prix το 1961 και δύο χρόνια αργότερα πήρε τη νίκη στην κατηγορία Ultra-Lightweight TT με ένα Suzuki RK67. Αυτό το κατόρθωμα παραμένει ως σήμερα, 56 χρόνια μετά, μοναδικό για Ιάπωνα αναβάτη.

Η νίκη αυτή του Ito συνέβαλε τα μέγιστα στην αναγνώριση της Suzuki ως παγκόσμια δύναμη στην κατασκευή μοτοσυκλετών, δίνοντάς της την πρώτη διεθνή αναγνώριση και στρώνοντας τον δρόμο για τη μετέπειτα καταξίωσή της στους αγώνες Grand Prix.

ito 1963

Στην καριέρα του στους αγώνες ο Ito κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στην κατηγορία των 50 cc των GP για τέσσερεις συνεχόμενες σεζόν, από το 1962 ως και το 1965, παίρνοντας την τελευταία του νίκη στο Ιαπωνικό GP του 1967.

Αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό αγωνιστική δράση, συνέχισε να εργάζεται για λογαριασμό της Suzuki, κυρίως στις αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρείας, φτάνοντας ως την ομάδα του σπουδαίου πρωταθλητή Kevin Schwantz.

7625c809 5157 4c6e 81f7 27db9c68b961

Χάρη στο μοναδικό του κατόρθωμα στο Isle of Man TT το 1963, τον περασμένο Δεκέμβρη εισήχθη στο Motorcycle Sport Hall of Fame από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (MFJ).

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Hamamatsu.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon