Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 15:57

Πώς να γλιτώσεις μια κλήση με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος

Viersen, Γερμανία. Ο οδηγός του Renault Twingo πιάστηκε από κάμερα της Τροχαίας να πηγαίνει με 54 km/h σε ζώνη με όριο 30, αλλά γλίτωσε την κλήση χάρη σε ένα πουλί. Πώς;

Κανονικά ο εν λόγω κύριος θα έπρεπε να πληρώσει €105 για την παράβασή του, βεβαιωμένη από την επίσημότερη-δε-γίνεται κάμερα της αστυνομίας, ωστόσο αντί αυτού, είδε τη φωτογραφία του να κάνει τον γύρο του κόσμου χάρη σε ένα περιστέρι.

Για καλή του τύχη, το πουλί έκρυψε τη θέα του προσώπου του οδηγού την στιγμή που η κάμερα απαθανάτιζε τον παραβάτη και αυτό είχε ως αναπάντεχο αποτέλεσμα να γλιτώσει την κλήση. Αν και η λογική στο σκεπτικό αυτής της απόφασης μας διαφεύγει, η αστυνομία του Viersen έδωσε μια εξήγηση:

“Ίσως δεν ήταν σύμπτωση, αλλά το Άγιο Πνεύμα. Καταλάβαμε το σημάδι και αφήσαμε τον παραβάτη στην ησυχία του αυτή τη φορά. Ελπίζουμε ο προστατευμένος παραβάτης να πήρε το ‘μήνυμα από ψηλά’ και να οδηγεί κατάλληλα στο μέλλον,” ήταν η επίσημη δήλωση που μας έχει αφήσει με το στόμα ανοικτό.

Και το χιούμορ συνεχίζεται:

“Κανονικά θα έπρεπε να κόψουμε μια κλήση και στο περιστέρι που πετούσε τόσο γρήγορα στη ζώνη αυτή, ωστόσο δεν ξέρουμε που έτρεχε να προλάβει να είναι στην ώρα του, οπότε θα επιτρέψουμε στην επιείκεια να επικρατήσει της δικαιοσύνης εδώ.”

Εδώ έχουμε μια μικρή χαρωπή σποντίτσα στην επερχόμενη θρησκευτική γιορτή Pfingsten, δηλαδή την Πεντηκοστή, η οποία (στη Γερμανία τουλάχιστον) συμβολίζεται με ένα περιστέρι και μάλλον εδώ εντοπίζεται το έναυσμα για την “επίθεση φιλίας” των αστυνομικών στο συγκεκριμένο συμβάν.

Κατά βάθος πάντως πιστεύουμε πως αν πήγαινε με 154 αντί για 54, τα όργανα της τάξης δε θα ήταν και τόσο ελαστικά με τον παραβάτη – και, όχι το Άγιο Πνεύμα, μα ούτε όλο το πάνθεον δε θα τον γλίτωνε.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 16:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube