.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 11:40

Hero: Διαθέσιμα στην Ινδία τα XPulse 200 και 200T

Μετά από μακρά περίοδο αναμονής η Hero κατάφερε τελικά να λανσάρει στην Ινδία τα νέα XPulse 200 και 200T, με την on-off έκδοση να αποτελεί παράλληλα και την πιο οικονομική μοτοσυκλέτα της χώρας στην κατηγορία adventure.

Ναι, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στην Ινδία σε σχέση με την Ευρώπη όταν μιλάμε για adventure μοτοσυκλέτες. Εκεί τα δίτροχα των 200 κ.εκ. είναι… σεβαστές μοτοσυκλέτες της μεσαίας κατηγορίας και λόγω του ότι είναι και προσιτές έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό.

hero xpuplse 200 3

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές, και με τιμή που αγγίζει τα μόλις 1.243 ευρώ για την στάνταρ έκδοση με το καρμπυρατέρ, η XPulse 200 είναι η πιο προσιτή “adventure touring” μοτοσυκλέτα της εγχώριας αγοράς, τόσο προσιτή που πραγματικά ζηλεύουμε σε αυτό το σημείο τους Ινδούς. Λίγο ψηλότερα βρίσκεται η τιμή της έκδοσης που φέρει ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού στα 1.346 ευρώ…

hero xpuplse 200 2

Η μοτοσυκλέτα κινείται από αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 200 κ.εκ. με ισχύ και ροπή που ανέρχεται στους 18,4 ίππους και 1,74 κιλά αντίστοιχα., ενώ φτάνει στον πίσω τροχό μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων. Το μικρό ινδικό on-off φέρει ακτινωτό τροχό 21 ιντσών εμπρός και 18 πίσω και με διαδρομές αναρτήσεων στα 190 και 170 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα, δείχνει έτοιμο να πάρει τα βουνά με την πρώτη ευκαιρία. Τις ταξιδιωτικές του ικανότητες βελτιώνει και η σεβαστού μεγέθους διάφανη ζελατίνα που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Στα highlights, που δείχνουν λογικά και τις προθέσεις της Hero για μελλοντική εξαγωγή του XPulse και σε άλλες αγορές, είναι ο LED προβολέας, αλλά και το ενσωματωμένο Bluetooth στον πίνακα πληροφοριών για σύνδεση με κινητό. Αυτό το στοιχείο εξοπλισμού το βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα που έχει κατασκευαστεί στην Ινδία, όσο και αν φαίνεται περίεργο, όπως και το γεγονός ότι ο ψηφιακός πίνακας πληροφοριών μπορεί να προσφέρει πλοήγηση “στροφή-στροφή”.

Τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά βλέπουμε και στην πιο street έκδοση που ακούει στο όνομα XPulse 200T, με τιμή 1.205 ευρώ. Εδώ οι τροχοί είναι χυτοί με διάμετρο στις 17 ίντσες εμπρός-πίσω, τα λάστιχα είναι δρόμου, η ζελατίνα απουσιάζει, όπως και το ψηλό φτερό. Οι αναρτήσεις είναι ίδιες αλλά με διαφορετικές διαδρομές (130 χλστ. εμπρός και 110 πίσω), ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση της σέλας. Οι αλλαγές τελειώνουν με το μακρύτερο γρανάζωμα της μετάδοσης.

hero xpuplse 200t 1

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 12:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon