.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 16:42

Ridegaia – Ένας άνθρωπος, μια μοτοσυκλέτα, 95,000 χιλιόμετρα

Ο γύρος της Ευρώπης χωρίς όρια

Ονομάζεται Κωνσταντίνος Κουσιαππής, είναι από την Κύπρο και μια ωραία μέρα τον Απρίλιο του 2016 φόρτωσε τη Honda Transalp του για να φύγει για τον οδικό γύρο της Ευρώπης. Για να αντιληφθείτε το πλάνο του, αρκεί να διαβάσετε τι αναγράφει στην ιστοσελίδα που έστησε για το εγχείρημα: "Η μοτοσυκλέτα δεν είναι απλά η μετάβαση από το Α στο Β … είναι όλα στο ενδιάμεσο". Αφού συμφωνήσουμε απόλυτα, ας προχωρήσουμε.

Το ταξίδι του διήρκεσε 33 μήνες, κάλυψε 95,000 χιλιόμετρα και πέρασε από 48 Ευρωπαϊκές χώρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιανουάριο 2019. Καθόλου άσχημα, δεδομένου ότι ο Κωνσταντίνος δούλεψε σκληρά για να καταφέρει συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτήθηκαν για το ταξίδι αυτό. Σε συνέντευξή του σε Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρει ως συνολικό κόστος του ταξιδιού τα 25,000 ευρώ, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο όμως δεν είναι και τόσο υψηλό αν σκεφτούμε πως κινήθηκε εντελώς μόνος του για σχεδόν τρία χρόνια και δη στην Ευρώπη, με πολλές από τις χώρες της να χαρακτηρίζονται από αρκετά ακριβό κόστος ζωής. Κι αν μπορεί κανείς να αποφύγει τα εστιατόρια και τα καλά ξενοδοχεία, το φαγητό, τη βενζίνη και τα διόδια ουδείς εγλίτωσε.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε από τη μικρή τριβή μας με το άφθονο υλικό που έχει ανεβάσει από το ταξίδι του είναι πως, όχι μόνο το ευχαριστήθηκε, αλλά στην πορεία έκανε νέους φίλους που οπωσδήποτε προσθέτουν απαραίτητο χρώμα σε όλες εκείνες τις αναμνήσεις που μάζεψε. Αλλιώς είναι να θυμάσαι ένα όμορφο αξιοθέατο, κι αλλιώς να στο θυμίζει ένας φίλος με τον οποίο σας συνδέει η συγκεκριμένη ανάμνηση.

Χωρίς πολλά περιττά λόγια από εμάς λοιπόν, δείτε στην ιστοσελίδα του ταξιδιού αυτού, Ridegaia, αλλά και την απίθανη συλλογή των βίντεο που ανέβασε από το ταξίδι στο κανάλι του στο YouTube. Κι αν δε ζηλέψετε όπως εμείς…

(Φωτογραφίες δανεισμένες από τη σελίδα Facebook Ridegaia)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 16:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon