.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 15:22

Honda – Πατέντες για cruiser με Hossack μπροστινό και υποβοήθηση στο τιμόνι;

 

Σχέδια αποκαλύπτουν ένα πιο περίπλοκο σύστημα από αυτό της Goldwing

 

Κάποια μηχανολογικά σχέδια της Honda δημοσιευτήκαν στο βρετανικό More Bikes, στα οποία και απεικονίζεται ένα μπροστινό σύστημα διεύθυνσης - ανάρτησης που θυμίζει αρκετά αυτό της νέας Goldwing 1800.

0 3

Υπενθυμίζουμε ότι η Goldwing 1800 φέρει μπροστινό τύπου Hossack, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Στα συγκεκριμένα σχέδια φαίνεται ένα παρόμοιας αρχής αλλά πιο περίπλοκο σύστημα, το οποίο, αν κρίνουμε από την γωνία κάστερ, μάλλον θα αφορά κάποιο μοντέλο της κατηγορίας των cruiser.

0 4

Υπήρχαν άλλωστε πληροφορίες από πέρυσι το καλοκαίρι, ότι η Honda ετοιμάζει να επαναφέρει στην αγορά το μοντέλο Valkyrie Rune, ένα cruiser με εκκεντρική εμφάνιση, το οποίο το 2003 όταν και παρουσιάστηκε, βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην Goldwing της εποχής εκείνης. Είχε δε εναλλακτικό μπροστινό με υστερούντες βραχίονες, πολύ πριν η Goldwing αποκτήσει Hossack.

Επιστρέφοντας στα σχέδια που παρουσιάζει το Μore Bikes,  γίνεται αναφορά για ένα πρόσθετο σύστημα υποβοήθησης, με τους βρετανούς συντάκτες να ορμώνται από κάποια άλλα σχέδια, που αφορούσαν σε τρίτροχο μοντέλο της Honda, στα οποία και φαινόταν ένας μηχανισμός υποβοήθησης των κλίσεων.

0 7

Από τα σχέδια αυτά, δεν προκύπτει μετά βεβαιότητας κάτι τέτοιο και στο στάδιο αυτό δεν μπορούν να γίνουν παρά κάποιες εικασίες. Σαφώς τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της μελλοντικής αυτής μοτοσυκλέτας, σε συνδυασμό με την offset – απομακρυσμένη διεύθυνση του τιμονιού αλλά και το –πιθανώς- αρκετά φαρδύ μπροστινό ελαστικό, ίσως να έχουν ως αποτέλεσμα ένα “βαρύ” τιμόνι. Πιθανό είναι λοιπόν να υπάρχει μια υποβοήθηση στην στρέψη του τιμονιού, ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες.

Σε κάθε περίπτωση είναι νωρίς για την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων και τα σχέδια αυτά από μόνα τους, δεν αποτελούν απόδειξη για κανέναν ισχυρισμό. Το μόνο που μπορούμε να πούμε σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι… “θα δείξει”.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 10:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon