.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 10:57

Αυστραλία: Έγκριση για χρήση προστατευτικών στις μπαριέρες

 

“Πράσινο φώς” μετά από δοκιμές

 

Στα πλαίσια του προγράμματος “Στρατηγική για την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών”, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ενέκρινε μεταξύ άλλων και την χρήση ειδικών προστατευτικών στις μπαριέρες των αυτοκινητόδρομων, προκειμένου να μειωθούν οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί  των αναβατών κατά την επαφή τους με αυτές, σε περίπτωση ατυχήματος.

Στην απόφαση αυτή, κατέληξαν μετά από δοκιμές που διεξήγαγαν αναπαράγοντας πραγματικά σενάρια ατυχημάτων με crash dummy, χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους προστατευτικών στις μπαριέρες και αξιολογώντας την αποτελεσματικότητα τους.

Την καλύτερη προστασία αποδείχθηκε ότι την προσφέρει μια πρόσθετη ενιαία επιφάνεια με την μορφή  “φράχτη” – “γλίστρας”, που επί  της ουσίας αποτρέπει την επαφή του αναβάτη με τα κολωνάκια από τις μπαριέρες και επίσης τον κρατά εντός του οδοστρώματος.

Ακολουθεί ένα video από τις δοκιμές, σε σενάριο με πτώση αναβάτη και επαφή με τις μπαριέρες στα 60 χλμ./ώρα. Αρχικά η κούκλα – ομοίωμα προσκρούει σε τμήμα μπαριέρας χωρίς προστατευτικά και στην συνέχεια η διαδικασία επαναλαμβάνεται με την παρουσία της ειδικής προστατευτικής προσθήκης:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 11:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon