.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 18:30

Συνεργασία KTM – Piaggio

 

Παρουσιάστηκαν δυο πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα

 

Πρόσφατα, ο Σύνδεσμος των Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών (ACEM) συνεδρίασε, με βασικό αντικείμενο των συζητήσεων τις εξελίξεις πάνω στον τομέα της Αειφόρου Μετακίνησης στην Ευρώπη.

Ο ACEM, έχει καλέσει τα μέλη του να συμπράξουν και να συμμετάσχουν σε μια χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ  προσπάθεια υπό το όνομα “Resolve”, βασικός στόχος της οποίας είναι η από κοινού μελέτη και εξέλιξη ελαφρών και ευέλικτων οχημάτων που χρησιμοποιούν “πράσινες” μορφές ενέργειας.

Στην πρώτη φάση του εγχειρήματος, έχουν ανταποκριθεί η ΚTM και η Piaggio, με τους Αυστριακούς να αναλαμβάνουν την σχεδίαση των οχημάτων αυτών και τους Ιταλούς να έχουν την γενική επίβλεψη, σε μια προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν και άλλες εταιρείες, όχι άμεσα σχετιζόμενες με την μοτοσυκλέτα όμως.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια συνεργασίας  λοιπόν, KTM και Piaggio, παρουσίασαν στο συνέδριο του ACEM δύο νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα Demonstrator D1 και Demonstrator D2,  που συμπλέουν με τις αρχές του Resolve προγράμματος.

acem resolve ktm piaggio 11

Πρόκειται για δύο ελαφρού τύπου τετράτροχα οχήματα με σκέπαστρο, τα οποία κινούνται από ηλεκτροκινητήρες και έχουν δυνατότητα κλίσεων στις στροφές. Η μέγιστη ταχύτητα τους ανέρχεται και στις δύο περιπτώσεις στα 45 χλμ./ώρα, εμπίπτοντας στις προδιαγραφές που ορίζονται για τις κατηγορίες L2 και L6 από την ECE.

acem resolve ktm piaggio 1

Αμφότερα έχουν επίσης την δυνατότητα γρήγορης και εύκολης αλλαγής μπαταριών, για να απλοποιείται και να γίνεται ταχύτερα ο “ανεφοδιασμός” τους με ενέργεια, ωστόσο παρέχεται και υποδοχή για την φόρτιση των μπαταριών μέσω καλωδίου.

acem resolve ktm piaggio 5

Η αυτονομία τους τώρα, είναι 100 χιλιόμετρα για το  D1 και 80 χιλιόμετρα για το D2, το οποίο λόγο των μεγαλύτερων του διαστάσεων και της πιο αποτελεσματικής κάλυψης  που προσφέρει στον οδηγό του, επιβαρύνεται με 50 επιπλέον κιλά βάρους (250 έναντι 200 κιλών).

acem resolve ktm piaggio 3

Την παρουσίαση των Demonstrator D1 και D2, έκαναν ο Γενικός Διευθυντής της KTM και πρόεδρος του ACEM, Stefan Pierer, και εκπροσωπώντας την Piaggio, o Μichele Colaninno, επικεφαλής του Piaggio Fast Forward και αντιπρόεδρος του ACEM.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 18:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon