.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 15:57

Πρόταση για επιχορήγηση προστατευτικού εξοπλισμού αναβάτη στην Ιταλία!

 

50% σε «κροκόδειλους» πλάτης και σε μπουφάν με αερόσακο

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είδαμε στην Ιταλία, σύμφωνα με την οποία το κράτος θα επιχορηγεί το 50% του προστατευτικού εξοπλισμού αναβατών δικύκλων (προστατευτικά σπονδυλικής στήλης και μπουφάν με αερόσακο)!

Η πρόταση βασίζεται στην εξής λογική: υπολογίζεται πως η επιχορήγηση θα κοστίσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο ιταλικό κράτος, θα γλιτώσει όμως τα κρατικά ταμεία 21 εκατομμύρια ευρώ, καθώς οι τραυματισμοί των αναβατών θα είναι μικρότερης σοβαρότητας, και τα ιατρικά τους έξοδα σαφώς λιγότερα!

Υπέρ της πρότασης τάσσεται ο Υπουργός Οικονομικών Luigi Casero, ο οποίος θα προσπαθήσει να την ενσωματώσει στον νέο προϋπολογισμό του κράτους για το 2017!

Σύμφωνα με την πρόταση, αν όλοι οι αναβάτες φόραγαν προστατευτικά πλάτης, τότε οι σοβαροί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη θα μειωνόταν κατά 63,2%! Έρευνες που έγιναν στην Ιταλία μεταξύ 2011 και 2013 έδειξαν πως μόνο ένα 12,8% χρησιμοποιεί προστατευτικό πλάτης.

Η πρόταση αφορά και στην επιχορήγηση των πολύ ακριβότερων μπουφάν με αερόσακο, ενώ από ότι είδαμε, στην προώθηση της πρότασης δράση έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων τόσο ο ANCMA (ο ιταλικός ΣΕΑΑ), όσο και η Alpinestars και η Dainese.

Οι Ιταλοί που θέλουν να δουν την πρόταση να γίνεται πραγματικότητα μπορούν να δηλώσουν την υποστήριξη τους στον ακόλουθο σύνδεσμο -> http://www.motociclismo.it/public/petizione-meta-ruote-meta-pedaggio/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 16:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon