.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 12:45

The Rotten Race 2016

 

"Γουατ ιζ κέφι;" "Δις ιζ κέφι!"

 

Κείμενο & Φωτογραφίες: Κώστας Γκαζής

Ο "σάπιος αγώνας" του 2016 ήταν ο δεύτερος της σειράς, σκαρφαλώνοντας σε νέα επιτυχημένα επίπεδα, μετά το 1ο event του 2015. Ένας απολαυστικός αγώνας Dirt Track από τους "The Real Intellectuals", για ακομπλεξάριστους αναβάτες που ήρθαν με κάθε λογής δίκυκλα -και με ένα Ape παρακαλώ- και με κάθε λογής κοστούμι. Από δεινόσαυροι μέχρι Stormtroopers κλπ! Τρέλα και διασκέδαση μέχρις δακρύων.

IMG 6815

Για όσους έχουν βαρεθεί τους… «καθώς πρέπει» αγώνες μοτοσυκλέτας. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό, αστείο και «σάπιο». Για όσους θέλουν να γελάσουν και να προκαλέσουν γέλιο. Για όσους τρελαίνονται για κοστούμια. Το Rotten Race είναι ένα θεότρελο event για όσους έχουν μεν τρέλα με τους 2 τροχούς, αλλά πάνω από όλα… έχουν τρέλα. Τελεία και παύλα.

IMG 10057

Για μία ακόμη φορά ο Rotten Race, που διοργάνωσαν ξανά οι “The Real Intellectuals” στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ενώ φέτος οι συμμετοχές ήταν απείρως περισσότερες, με την… σαπίλα (με την καλή έννοια) να γίνεται θεσμός.

IMG 7667

Την Κυριακή 16/10/2016, το Vagoni Cafe στη Βαρυμπόμπη γέμισε μέχρι σκασμού από αναβάτες και θεατές. Με μπύρες, Red Bull, burgers, βενζίνη, κλάματα (από το γέλιο) αδρεναλίνη και… σκόνη από την Dirt-Track πίστα, όλοι ξεφάντωσαν από το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα.

Ένας κι ένας οι αναβάτες

IMG 7976

Στον αγωνιστικό τομέα είδαμε επικές μάχες με βέσπες, scooters, παπιά, αυτόματα, choppers, custom, naked, pit-bikes, streetfighters, Motocross, Supermoto, Rat Bikes και δεν συμμαζεύεται! Ακόμα κι ένα Piaggio Ape έφεραν κάποιοι τρελοί –ονόματα δεν λέμε- που αγωνίστηκε με τριμελές πλήρωμα, ώστε να υπάρχει… έρμα στις στροφές, σε Sidecar στιλ, ώστε να αποφευχθούν οι τούμπες –που αποφεύχθηκαν.

IMG 10049

Ο T-Rex ήταν όλα τα λεφτά, όπως ήταν και ο Stormtrooper από τον Πόλεμο των Άστρων, όπως ήταν ο… εκατόνταρχος, όπως ήταν οι κοπέλες που έτρεξαν δικάβαλες (!), όπως ήταν ο γνωστός Πρωταθλητής MX Στέλιος Γαλατιανός που συμμετείχε ως… Goon Rider, με αδιανόητες σούζες, ατελείωτα drift και απαράμιλλο στιλ...

IMG 7569

...όπως ήταν ο Χάρης Σκυριανός με το μεταμορφωμένο σε Off-Road Weapon Suzuki Address...

IMG 6598

...όπως ήταν τα μέλη του Bolt London (διεθνής ο θεσμός λέμε)...

IMG 9273

...όπως ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού Bandisca στη Ρουμανία με το τσιγαράκι κολλημένο στο στόμα, όπως ήταν ο αναβάτης του ΚΤΜ που ήρθε ντυμένος ζέβρα, όπως ήταν ο τρελός με το PW που δέχθηκε την άνομη, άτιμη και βρώμικη βοήθεια ενός εκ των τριών του Ape crew που τον έσπρωχνε στη μισή πίστα –το κοινό πάντως το δέχθηκε μεγαλόθυμα ως «από μηχανής Θεού» βοήθεια, καθώς ο αντίπαλος του είχε ρίξει ήδη 2 γύρους και δεν πήγαινε άλλο!

Γενικά ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες ήταν ΟΛΑ τα λεφτά! Κάναμε μια φιλότιμη (πλην αποσπασματική και ίσως άτυχη εδώ που τα λέμε) προσπάθεια να σας δώσουμε μια μικρή εικόνα της τρέλας που επικρατούσε, αλλά η πραγματικότητα μας ξεπερνά.

IMG 9170

Στον σάπιο αγώνα υπήρχαν κάποιες κατηγορίες, ώστε να επικρατεί μια στοιχειώδη ισορροπία δυνάμεων (vespa vs vespa, παπιά με παπιά, παπιά vs scooters, ΜΧ vs MX, κλπ.) αλλά πιο πολύ -να πούμε την αμαρτία μας- χαρήκαμε τις πιο ανισόρροπες μάχες, όπως τη Vespa με το Ape, το XR600 εναντίον cruiser –όπου κέρδισε το cruiser, το Pit-Bike εναντίον Peewee, και πολλές ακόμα.

IMG 9064

Και στο τέλος, οι πιο αργοί -ή ίσως πιο επακριβώς οι πιο άτυχοι- είχαν και μια δεύτερη ευκαιρία να χαρούν την πίστα, αυτή τη φορά σε αγώνα βραδυπορείας, με μπύρα στο χέρι, και "δεν με νοιάζει τίποτα" attitude.

Ο πιο τρελός mofo του event

IMG 7960

Ίσως… ίσως λέμε… αν έπρεπε να διαλέξουμε την πιο crazy mofo συμμετοχή, να δείχναμε τον αναβάτη με το Garelli (ή τύπου Garelli τέλος πάντων) που φόραγε μπέρτα… ΠΑΣΟΚ, είχε κλαδιά από φοίνικα στο μπροστινό μέρος (δεν έχουμε ιδέα ΠΩΣ έβλεπε μπροστά του)...

IMG 7652

...κι έτρεχε στον αγώνα με… θυμιατό στο πίσω μέρος, και με κουτί Nescafe, στο οποίο υπήρχαν 3 κεριά τα οποία άναβαν στην εκκίνηση, ενώ ο DJ της Red Bull είχε βάλει στο τέρμα την Carmina Burana να σου παίρνει τα αυτιά!!! Άντε γεια… άντε γεια.

Επεράσαμε όμορφα

IMG 6531

Όσοι χάσατε τον 2ο Rotten Race… χάσατε. Εμείς θα σας κάνουμε αυστηρή σύσταση να μην το επαναλάβετε στην 3η έκδοση, ενώ για την ώρα πάρτε μια ΜΙΚΡΗ γεύση, από τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε (60 από… 4.000 που τραβήξαμε).

IMG 8772

Λέμε ΟΧΙ στη βαρεμάρα και στη ρουτίνα φίλτατοι, και αντίθετα λέμε ΝΑΙ στη σαπίλα -αν πρόκειται για τέτοιου τύπου. 

IMG 10080

Και στην κλασική ερώτηση «γουάτ ιζ κέφι;» απαντούμε… «ΔΙΣ ιζ κέφι!»

Φωτογραφίες action

Πρόσωπα και λεπτομέρειες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 14:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon