.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 13:44

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Yamaha Tracer 700

 

Στα 3.000 μέτρα!

 

 

Η παρουσίαση του νέου Tracer 700 της Yamaha έγινε στην κορυφή του κόσμου: Στα 3.000 μέτρα, στην κορυφή του βουνού Pordoi όπου βρίσκεται και το ομόνυμο ''πάσο'' (Passo Pordoi). Βρεθήκαμε εκεί για να γνωρίσουμε από κοντά το νέο μοντέλο της σειράς sport - touring της Yamaha.

Στην κορυφή του κόσμου

Η πρόσκληση ήταν ξεκάθαρη: Φέρτε χειμερινό μπουφάν, θα κάνει κρύο! Έτσι κι εμείς βρεθήκαμε κατακαλόκαιρο ντυμένοι σαν κρεμμύδια, να περιμένουμε την ουρά μας για να μπούμε στο τελεφερίκ, του οποίου τα καλώδια χάνονταν μέσα στα σύννεφα. Σκαρφάλωναν στην κορυφή του βουνού Pordoi στους Δολομίτες, στα ιταλοαυστριακά σύνορα. Εκεί, η Yamaha είχε ανεβάσει ήδη δύο Tracer 700, μία σε γυαλιστερό κόκκινο Radical Red, και μία μαύρη ματ φορτωμένη με αξεσουάρ, με κωδικό Tech Black. Απουσίαζε η τρίτη της παρέας, Yamaha Blue, στο αγωνιστικό μπλε χρώμα της Yamaha.
Οι μοτοσυκλέτες μας περίμεναν στα 3.000 μέτρα όπου τις αντικρύσαμε για πρώτη φορά, δείχνοντας μας πως είναι η μικρή εκδοχή της νέας σειράς Tracer, με το 900 να αποτελεί τον μεγαλύτερο αδελφό.
Αφού απολαύσαμε την μπύρα μας στην κορυφή του βουνού με τα σύννεφα να μας κυκλώνουν και κάποιες φορές να μας αφήνουν να δούμε τις γύρω κορυφές, χωθήκαμε στα ζεστά. Τα χιόνια που υπήρχαν ακόμη εκεί, διατηρούσαν την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς, οπότε δεν ήταν και η πιο σοφή κίνηση να παραμείνουμε εκτός. Ακόμη, ο συναγερμός που ηχούσε κατά διαστήματα και έδειχνε την πτώση κεραυνών τριγύρω, ήταν άλλο ένα σημείο που δεν θέλαμε να ζήσουμε.
Η παρουσίαση έγινε σε φιλικό κλίμα με τους υπεύθυνους της Yamaha από τη Γαλλία να μας αναλύουν όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο μοντέλο, τις αλλαγές σε σχέση με το MT-07 στο οποίο βασίζεται και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα. Λεπτομέρειες σχετικά θα διαβάσετε σε αναλυτικό άρθρο τεχνικής παρουσίασης.

Στην κορυφή του κόσμου

Εμείς κλείσαμε τη βραδιά απολαμβάνοντας το βραδινό μας στην κορυφή, την κατάβαση με το τελεφερίκ με κλειστά όλα τα φώτα, και την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με το πούλμαν, εν αναμονή της οδήγησης του Tracer 700 στις εκπληκτικές διαδρομές των Ιταλικών Άλπεων!

Την αμέσως επόμενη μέρα, οδηγήσαμε σε εκπληκτικές διαδρομές βρισκόμενοι συνεχώς πάνω από τα 2.000 μέτρα, περάσαμε οκτώ ''πάσα'' (pass) στους Δολομίτες, απολαύσαμε οδήγηση πάνω στο νέο Tracer 700 και επιστρέψαμε στην βάση μας. Περισσότερα, στα αναλυτικά άρθρα για τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και οδηγική αίσθηση που μας άφησε αυτή η νέα μοτοσυκλέτα

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 13:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon