.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 22:52

Ρεπορτάζ - Στην πίστα του RedBull X-Fighters!

 

Τι πρέπει να γνωρίζεις

 



Του Τάκη Μανιάτη

Μία μέρα πριν το μεγάλο ραντεβού για τον 2ο γύρο του X-Fighters, βρεθήκαμε στην πίστα του αγώνα, στον Διόνυσο, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση για τους δημοσιογράφους.

Εκπλήξεις στην ομάδα


Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Ronnie Rener, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τους Clinton Moore, Tomas Pages και Levi Sherwood μπροστά από τους δημοσιογράφους, και όλοι τους, απαντούσαν σε ερωτήσεις. Δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο - ακόμη και από την Costa Rica και την Βραζιλία, αλλά και την Ρωσία, βρίσκονταν μαζί μας - πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός που έχει διοργανωθεί ποτέ στην χώρα μας, στους δύο τροχούς. Η προβολή της χώρας μας μέσα από αυτό, είναι τεράστια, μιας και η RedBull προβάλλει τον αγώνα σε αρκετά κανάλια, - ακόμη και στην χώρα μας αυτός ο αγώνας θα παίξει live.

Οι αναβάτες είχαν ήδη οδηγήσει στην πίστα, κι εμείς βρεθήκαμε στα πιτς όπου βρίσκονται αναβάτες και μηχανικοί για τις τελευταίες ρυθμίσεις - οι μοτοσυκλέτες των περισσότερων αναβατών έφτασαν καινούριες στο κουτί τους, και αλλάχθηκαν από τους μηχανικούς, εδώ. Όταν λέμε αλλάχθηκαν, εννοούμε ότι τοποθετήθηκαν κοντά φτερά, διαφορετική σέλα, τιμόνια, σταμπιλιζατέρ, άλλοι τροχοί, διαφορετικές αναρτήσεις - κάποιοι δεν προχωρούν σε τόσο εκτεταμένες αλλαγές, απλά τοποθετούν τα εξαρτήματα που τους βοηθούν στα εναέρια κόλπα, και τις αναρτήσεις - γιατί οι προσγειώσεις γίνονται από μεγάλο ύψος, και συμμετέχουν έτσι. Όπως ο Ισπανός Christian Meyer, ο 18χρονος που πετάχτηκε από το κρεβάτι του μόλις χτες, "με back flip" όπως μας δήλωσε, όταν του ζητήθηκε τηλεφωνικά να συμμετάσχει στον αγώνα. Ο νεαρός, που στα 13 του έκανε back flip με ποδήλατο, είχε ως όνειρο να συμμετάσχει στο X-Fighters, αλλά η ευκαιρία του δόθηκε τώρα, αφού δύο αναβάτες που ήταν στο πρόγραμμα, αποχώρησαν από τον αγώνα μόλις είδαν την πίστα... Τα μάτια σας στον Meyer λοιπόν, ο οποίος είτε θα μας τρελάνει, είτε θα φύγει με φορείο.

Δυσκολίες και μοναδικότητες


Σειρά είχε η βόλτα στην πίστα, με έναν πρώην αγωνιζόμενο ο οποίος ανέλαβε χρέη ξεναγού. Περπατήσαμε την πίστα, ακολουθώντας όλα τα άλματα από το πλάι - οι απότομες ράμπες, είναι αυτές που θα προτιμήσουν οι αναβάτες όταν θελήσουν να κάνουν back flip. Ο Josh Sheehan πάντως, που έκανε τριπλό back flip, μας είπε ότι ο χώρος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο, και πιθανότατα, δεν θα το δούμε ποτέ σε τέτοια διοργάνωση. Το τριπλό back flip είναι κάτι που απαιτεί τέλειες συνθήκες, και σκέφτεται και ο ίδιος σοβαρά να μην το επιχειρήσει ποτέ ξανά.

Συνεχίσαμε βλέποντας τις ράμπες από κοντά, που σε τρομάζουν πραγματικά με τις κλίσεις που έχουν. Η αλήθεια βέβαια είναι πως, ο ξεναγός μας δήλωσε πως πρόκειται για τον καλύτερο χώρο που έχει διοργανωθεί αγώνας τα τελευταία δύο χρόνια. Στα οκτώ χρόνια που ψάχνονται για να κάνουν αγώνα στην Ελλάδα, τελικά, το λατομείο του Διονύσου, δείχνει να πληροί τις καλύτερες προδιαγραφές. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι έχει ζητηθεί στο παρελθόν το Καλλιμάρμαρο στάδιο, το στάδιο των ολυμπιακών αγώνων του 1896, το οποίο και δεν έγινε εφικτό να ''κλειστεί''.
Η RedBull έκανε μία εκπληκτική δουλειά στο λατομείο του Διονύσου, έστησε μία πίστα και εγκαταστάσεις που όσοι τις αντικρύσουν, τρίβουν τα μάτια τους. Σκάλες για πρόσβαση των θεατών, αμφιθεατρικές κερκίδες για θεατές και επισήμους, τουαλέτες, μπαρ, ακόμη και μικρές εκθέσεις μοτοσυκλετών - τα πάντα για ένα μοναδικό βράδυ, που είμαστε από τους τυχερούς που θα ζήσουμε από κοντά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 23:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon