.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 19:48

Ρεπορτάζ - Scooter Moto Festival 2015

 

Μοτοσυκλετιστικό τετραήμερο

 

Του Τάκη Μανιάτη

Το Scooter Moto Festival πέρασε στην ιστορία, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους της μοτοσυκλέτας να απολαύσουν τα νέα μοντέλα των περισσότερων εταιριών. Που αλλού; Στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
Κάθε χρονιά που περνάει, το Scooter Moto Festival μεγαλώνει, προσθέτοντας εταιρίες και παρουσίες, στον industrial χώρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι. Εκεί βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά, προκειμένου να δούμε από κοντά συγκεντρωμένα τα νέα μοντέλα των εταιριών που επέλεξαν να βρίσκονται εκεί.

Ενδιαφέροντα μοντέλα

Δυνατό come back είχαμε από την Suzuki, η οποία είχε ένα από τα μεγαλύτερα - ίσως το μεγαλύτερο σε έκταση περίπτερο, στον εξωτερικό προαύλιο χώρο. Εκεί βρισκόντουσαν δύο λασπωμένα V-Strom 650 και 1000, ώστε να φαίνεται ο Adventure χαρακτήρας τους, ενώ η εταιρία, είχα χωμάτινη παρουσία και με τα RM-Z. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε το νέο Address 110, το παπί με χώρους και κινητήρα scooter, το οποίο εισήχθη πρόσφατα στην χώρα μας με προκλητική τιμή. Παρόν φυσικά και το νέο GSX-S 1000, το GSX-S 1000F, αλλά και μία έκδοση του Inazuma, customαρισμένη στην Ελλάδα, που έκλεψε την παράσταση. Ακριβώς από πίσω, βρισκόταν ένα περίπτερο με μοτοσυκλέτες που είχε συγκεντρώσει το caferacercult, και αφορούσαν μετατροπές, αλλά και άριστα συντηρημένες, παλιές δίτροχες.
Παρούσα η Kymco με το νέο Downtown 350, το Agility 16+ 200, τα KXC-T 300, αλλά και τα ATV, σε περίοπτη θέση. Η Mototrent, αντιπρόσωπος της Kymco, επιλέγει τα τελευταία χρόνια το πρώτο εκ των κλειστών περιπτέρων, μέσα στο κτήριο, όπως μπαίνουμε δεξιά από την κεντρική είσοδο. Δίπλα της, η Μοτοδυναμική, αντιπρόσωπος των μοτοσυκλετών Yamaha, με το νέο YZF-R1 στην απλή και M, έκδοση, σε περίοπτη θέση, μαζί με το επίσης νέο YZF-R3 και το YZF -R 125, το οποίο αποτελεί και το ''όπλο'' για τους απανταχού πιτσιρικάδες. Το νέο MT-09 Tracer βρισκόταν εκεί, όπως και το XJR 1300, αλλά και το τρίκυκλο Tricity, στα 125 κυβικά εκατοστά.

Γέμισαν τα κτήρια


Στα διπλανά κτήρια, ακολουθώντας πορεία από δεξιά προς αριστερά, συναντήσαμε την Ηλιοφίλ Α.Ε., αντιπρόσωπο των Triumph, με το Scrambler 900 να μας καλοσωρίζει, και την σκυτάλη να παίρνουν τα 800άρια Tiger XCX και XRX, τα Tiger 1200 σε απλή και Explorer έκδοση, το Bonneville T100, και φυσικά τα Daytona και Street Triple σε απλή και R έκδοση - το τελευταίο, και σε έκδοση RX.
Η Honda - Σαρακάκης, βρισκόταν στην διπλανή αίθουσα, με τα Integra 750 Travel Pack, το NC 750 X Adventure Pack, το CB 1100, CBR 300, Crossrunner 800, αλλά και ένα λασπωμένο Africa Twin με ταμπέλα "True Adventure", να μας προετοιμάζει για το νέο adventure μοντέλο που έρχεται σύντομα.
Λίγο πιο πίσω, η BMW Hellas βρισκόταν στον ίδιο χώρο που την συναντήσαμε και πέρσι, με τα νέα S 1000XR, S 1000R, NineT, R 1200GS και Adventure, F800GS και Adventure, F 700GS, R 1200R, τα scooter C 600 Sport, και C 650 GT, αλλά και το ανανεωμένο F 800R να γεμίζουν τον χώρο με ζωντάνια.
Μεγάλα περίπτερα σε αίθουσες είχαν επίσης η Kosmocar - Ducati, με το νέο Multistrada 1200 DVT σε απλή και S έκδοση, τα Diavel και Panigale, και φυσικά, ένα ξεχωριστό περίπτερο με τα Scrambler σε όλες τις εκδόσεις, να στολίζονται με όμορφες γυναικείες παρουσίες. Δίπλα, η Piaggio Hellas με τις εταιρίες Aprilia, Piaggio, Derbi, Moto Guzzi, Vespa, με τα Scarabeo, Caponord, V7, SRV, και όλα τα μοντέλα της Vespa, να ξεχωρίζουν.

Πολλές οι εταιρίες

Η Extra Products, αντιπρόσωπος μεταξύ άλλων και των μοτοσυκλετών Gas Gas, έδωσε το παρόν για μία ακόμη φορά, ενώ και η εταιρία SYM - Γκοργκόλης, μαζί με τα Symphony ST 150 και Fiddle II, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο τετράτροχο scooter της Quadro, στο οποίο πλαγιάζουν και οι τέσσερις τροχοί!
Παράλληλα, και άλλες εταιρίες βρήκαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους όπως η Dirt-Moto's με τα atv, μηχανάκια και γουρούνες για παιδιά, η εταιρία Γεωργόπουλος με τις εξατμίσεις Mivv και τις ζελατίνες Ermax, η εταιρία Πατμανίδης με τα παπιά Lifan και τα κράνη Zeus εν μέσω άλλων προϊόντων που αντιπροσωπεύει, τα Papastavrou Shops, o Μιχάλης Σπηλιώτης με την αγωνιστική του YZF-R1 και πράγματα που αντιπροσωπεύει, όπως ρούχα Bering, ζελατίνες Fabbri, εξατμίσεις Remus κ.α.
Είδαμε το περίπτερο του Bikers-world με αξεσουάρ και ανταλλακτικά, το περίπτερο της Scott - Κεϊσόγλου, της Motul με όλα τα λιπαντικά.
Παρούσες φυσικά οι λέσχες και club μοτοσυκλέτας, Scooter Club Hellas και TMAX Hellas Club, όπως και ο Λευτέρης Πίππος που έκανε Trial σε ειδικά διασκευασμένη πίστα, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Την διασκέδαση του κοινού, φρόντιζε και η ομάδα SXS, οι οποίοι πάνω σε γουρούνες, αλλά και ποδήλατα, έκαναν ακροβατικά που ξεσήκωναν τους θεατές.
Ένα ακόμη Scooter Moto Festival πέρασε στην ιστορία, με τις περισσότερες εταιρίες του χώρου να το στηρίζουν, και τους θεατές να σπεύδουν να απολαύσουν νέα μοντέλα μοτοσυκλετών, αλλά και νέα προϊόντα. Και του χρόνου λοιπόν.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 11:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon