Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 11:02

Ρεπορτάζ - "Ο Γύρος της Μεσογείου"

 

Προβολή ταξιδίου στο V - Strom club

 

 


Στις 15/12 οι φίλοι του V-Strom Club είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εικόνες από το τελευταίο ταξίδι του Κωσταντίνου Μητσάκη, “Ο γύρος της Μεσογείου”, αλλά και να συνομιλήσουν μαζί του σχετικά.

Τρεις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία και Αφρική) και έντεκα χώρες (Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία) αποτέλεσαν τον οδικό χάρτη ενός συναρπαστικού ταξιδιού στα παράλια της Μεσογείου, της «Θάλασσας των Πολιτισμών», που διήρκησε 45 μέρες και πραγματοποίησε ο γνωστός ταξιδευτής Κωνσταντίνος Μητσάκης με μια ΚΤΜ 990, η οποία έγραψε στο κοντέρ της περί τα 11.500 χλμ.

Αυτήν την ταξιδιωτική εμπειρία του μετέφερε στα μέλη του Suzuki V-Strom Club, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μια προβολή διαφανειών με θέμα τον «Γύρο της Μεσογείου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δίτροχου ταξιδιώτη της ΚΤΜ, το οδοιπορικό που πραγματοποίησε στις ακτές της Μεσογείου ήταν ένα ταξίδι σε τόπους οικείους και φιλικούς, οι οποίοι αγκαλιάζουν το παρελθόν με την ιστορική ανάμνηση και το μέλλον με τη λαχτάρα για ζωή. Για χιλιετίες άλλωστε, η Μεσόγειος ήταν ο συνδετικός κρίκος, η γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αφού τα γαλάζια νερά της παραδόξως δεν χώριζαν –αλλά αντίθετα ένωναν– λαούς και πολιτισμούς, που είχαν την τύχη να «περπατήσουν» στα υδάτινα μονοπάτια της.

Φωτογραφίες


BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 10:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube