.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 11:53

Ρεπορτάζ - Αποστολή RedBull X-Fighters στο Μόναχο

 

Αποστολή στην Λίμνη!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Άλλο πράγμα να το βλέπεις από κοντά. Να βρίσκεσαι λίγα μέτρα μακριά από εκεί που αυτοί οι τρελοί αναβάτες πραγματοποιούν τα μοναδικά εναέρια tricks, αψηφώντας τους νόμους της φυσικής. Και άλλο πράγμα, να βρίσκεσαι στην πρώτη διοργάνωση που γίνεται σε πίστα φτιαγμένη μέσα σε μία λίμνη!

Κορυφαία διοργάνωση

Καλεσμένοι της Red Bull, ταξιδέψαμε ως το Μόναχο για να δούμε από κοντά τον 4ο αγώνα της χρόνιας για το RedBull X-Fighters, τον θεσμό που ταξιδεύει σε πολλές χώρες του κόσμου ξεσηκώνοντας τα πλήθη. Μέχρι πρότινος, θαυμάζαμε τους Josh Sheenan, Tom Pages, Levi Sherwood και τους υπόλοιπους, μέσω video ή φωτογραφιών. Τώρα, αυτοί βρίσκονταν κοντά μας, περπατούσαν δίπλα μας και φωτογραφίζονταν με τον κόσμο, σαν κανονικοί άνθρωποι – έτσι όπως είναι δηλαδή – καμία σχέση με ψηλομύτηδες ας πούμε.
Και πριν αρχίσει το event, κάναμε την βόλτα μας στο χώρο διεξαγωγής: Υπερπαραγωγή! Μας έχει συνηθίσει η Red Bull να διοργανώνει κορυφαία events σε μέρη όπως μνημεία, αρένες, κλπ, προκειμένου να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, επέλεξε το ολυμπιακό πάρκο του Μονάχου, μέσα στην μία από τις λίμνες του οποίου, στήθηκε μία δελτοειδής πίστα. Μία πλωτή πίστα, με τα άλματα να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή, στην οποία οι αναβάτες θα έκαναν τα κόλπα τους εντυπωσιάζοντας το κοινό, που βρισκόταν παραταγμένο στις όχθες, στο γρασίδι. Και αν κάποιος έπεφτε μέσα, η μοτοσυκλέτα του θα έκανε μπάνιο! Όπως έγινε με αυτήν του Taka Higashino, ο οποίος στα δοκιμαστικά της Παρασκευής ‘’έπνιξε’’ την μοτοσυκλέτα του, αλλά οι μηχανικοί του έσπευσαν και την επισκεύασαν ώστε να είναι έτοιμη για τον αγώνα του Σαββάτου.
Πάνω από 10.000 κόσμου βρίσκονταν ήδη εκεί, όταν η ελληνική αποστολή έφτασε εκεί. Κάθε πλαγιά της λίμνης, κάθε ίσκιος ήταν πιασμένος, ενώ και οι κερκίδες που είχαν ειδικά κατασκευαστεί για την περίσταση, ήταν φυσικά γεμάτες. Ο καιρός, σύμμαχος. Πάνω από 28 βαθμοί και ήλιος, που για την Γερμανία, είναι κανονικός καύσωνας. Δεν θέλω να φανταστώ βέβαια τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν οι ουρανοί, όπως συχνά πυκνά συμβαίνει. Αλλά οι γερμαναράδες, τον είχαν λαδώσει και αυτόν. Τα γκρούπ των αναβατών, χωρισμένα έτσι ώστε, από κάθε ζεύγος, να περνάει ο ένας στην επόμενη φάση. Από τους οκτώ αναβάτες, στους τέσσερις, και από αυτούς, μόνο δύο στην τελική φάση.

Άψογες εκτελέσεις

Τα βλέμματα κλέβει ο 16χρονος Γερμανός Luc Ackermann όπως ήταν φυσικό μιας και οι ομοεθνείς του ζητωκραυγάζουν σε κάθε του πέρασμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο μικρός είναι ταλέντο. Του “κάθεται” κιόλας η στραβή του Tom Pages ο οποίος πέφτει στην προσπάθεια να πραγματοποιήσει το bike flip και χάνει τον χρόνο και ταυτόχρονα την θέση του, με αποτέλεσμα ο Ackermann να περνάει στην επόμενη φάση. Ένας εκπληκτικός Levi Sherwood χάνει από τον Taka Higashino κι έτσι, ο τελικός βρίσκει τον Ιάπωνα με τον Sheehan να μονομαχούν. Αν και η εμφάνιση του Taka είναι εκπληκτική, ο Sheehan κερδίζει θεατές και κριτές με την άψογη εκτέλεση του διπλού back flip, και ταυτόχρονα το τρόπαιο που είναι, ένας τροχός, γύρω από μία γυάλα, με νερό – για να θυμούνται και την τοποθεσία.
Τι μας έμεινε; Η άψογη διοργάνωση της RedBull που μας έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σημαντικά είναι αυτά τα event και πόσο κόσμο συγκεντρώνουν με αντίστοιχη προβολή της χώρας και του προϊόντος – στην Ελλάδα η Red Bull είχε ζητήσει το Καλλιμάρμαρο για να πραγματοποιήσει X-Fighters αγώνα και της το αρνήθηκαν (…περίεργο!). Μας έμεινε ο κόσμος που γέμισε τις όχθες της λίμνης και αγκάλιασε το event – όπως γίνεται σε όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα – αν γινόταν, όλοι θα πηγαίναμε για μπάνιο.

Τα διάφορα μαγαζάκια που πουλούσαν αναμνηστικά, αλλά και μπύρες – πολλές μπύρες λέμε διακινήθηκαν την ημέρα του αγώνα! Και φυσικά, το κερασάκι στην τούρτα: Όταν ένας θεατής βούτηξε στην λίμνη για να δροσιστεί, οι αυστηροί Γερμανοί της διοργάνωσης τον συνέλαβαν και τον έβαλαν σε μία μικρή βάρκα, η οποία όμως δεν άντεξε το βάρος τους και βούλιαξε! Τα γέλια των 10.000 θεατών, ακόμη ακούγονται παντού!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon