Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 16:00

Ρεπορτάζ - GS Forum – Κοπή πίτας 2012

 

Στο Ranch, στο Σοφικό

 
Μετά την απολύτως επιτυχημένη κοπή πίτας στο Ράντσο, στο Σοφικό, το 2011, ήρθε το 2012 για να σφραγίσει άλλη μία κορυφαία διοργάνωση. Αυτή τη φορά, ενώ το GS Forum έψαχνε τις Αλκυονίδες μέρες που φάνταζαν ως  οι ιδανικές για την διοργάνωση ενός τέτοιου event, τελικά αυτές δεν ήρθαν ποτέ, αλλά ο καιρός ήταν λες και τον είχες παραγγείλει. Βροχή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ήλιος με ελαφριά συννεφιά και πολύ αραιές βροχοπτώσεις, ίσα για να μυρίσει το τοπίο και να αναδείξει τις ομορφιές του ράντσου.

Τριήμερο γλέντι

Ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει από την Παρασκευή, μιας και το γλέντι θα διαρκούσε τρεις μέρες, μέχρι και την Κυριακή. Έπρεπε και  οι φίλοι που θα κατέφθαναν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από την Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κρήτη, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές, να έχουν το χρόνο να ξεκουραστούν, να δουν τους γνωστούς και φίλους, και να περάσουν όμορφα σε μία ενιαία παρέα.
Η Παρασκευή ξεκίνησε με την κατασκευή της πίστας δεξιοτεχνίας που θα γινόταν το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου η σχολή ασφαλούς οδήγησης Rideit, ανέλαβε να φέρει εις πέρας.

Συνεχίστηκε με καλό φαγητό, και έκλεισε με μία βραδινή βόλτα enduro, η οποία ξεκίνησε στις 12 το βράδυ, και τελείωσε μιάμιση ώρα μετά! Από τις κοντινές κορυφές, τους χαμηλούς λόφους, το κατέβασμα στην παραλία, τα μοναδικά σύννεφα που κύκλωναν το φεγγάρι, επιστρέψαμε ξανά στο ράντσο μετά τα μεσάνυχτα, γεμάτοι από εικόνες.

Adventure tour και δεξιοτεχνία

Το Σάββατο, κι ενώ ο κόσμος είχε καταφθάσει, ξεκίνησε η πρώτη βόλτα adventure tour, την οποία επιμελήθηκε η σχολή Rideit. Οι αναβάτες που διέθεταν χωμάτινα ελαστικά στις μοτοσυκλέτες τους, ακολούθησαν με ασφάλεια την χωμάτινη διαδρομή η οποία σε ελάχιστα σημεία είχε λασπώσει. Ένας μεγάλος γύρος, από το Ράντσο στο Αμόνι, στην παραλιακή διαδρομή, στο Φραγκολίμανο, πάνω από τα βουνά προς το Ρυτό, τον Άγιο Ιωάννη, και με επιστροφή το μεσημέρι ξανά στο Ranch.

Άλλη παρέα με ασφάλτινου προορισμού μοτοσυκλέτες, ξεκίνησαν για αντίστοιχη διαδρομή προς την Αρχαία Επίδαυρο και το Ναύπλιο, προκειμένου να αδράξουν την ευκαιρία και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Πελοποννήσου. Μετά από μικρή ξεκούραση, ο κόσμος μαζεύτηκε στο Skill Contest που ήταν Powered by BMW Motorrad, τον διαγωνισμό δεξιοτεχνίας, όπου οι αναβάτες θα βαθμολογούντο, βάση χρόνου και πατήματος στο χώμα.
Η διαδρομή περιελάμβανε ανηφόρες και κατηφόρες με κλειστές στροφές, σφιχτά εσάκια με γλιστερό έδαφος, σκάψιμο με μικρό άλμα, μία νερολακούβα μήκους δέκα πέντε μέτρων, συνεχόμενα σαμάρια, και τερματισμό με μικρή ανηφόρα και κατηφόρα, ξανά στο σημείο της εκκίνησης. Ο κόσμος που μαζεύτηκε, απόλαυσε το θέαμα με τις μεγάλες δικύλινδρες GS να περνούν ανάμεσα στα εμπόδια, να λικνίζονται στις στροφές και να βουτούν με χάρη μέσα στο νερό. Για την ιστορία, τον διαγωνισμό κέρδισε ο Billy GS, ο οποίος έκανε τα λιγότερα λάθη και επικράτησε τελικά του Danny.
Ο διαγωνισμός δεξιοτεχνίας έκλεισε με επίδειξη γρήγορης οδήγησης από τους συντελεστές της σχολής Rideit, έτσι ώστε να δουν οι παρευρισκόμενοι τους ρυθμούς με τους οποίους μπορούν να κινηθούν οι μεγάλες δικύλινδρες σε τέτοιες διαδρομές.

Πάρτυ και χαμόγελα

Το βράδυ έγινε πάρτυ στις εγκαταστάσεις του Ranch όπου όλοι χόρεψαν και απόλαυσαν την βραδιά, μιας και το επόμενο πρωϊνό, περιελάμβανε μόνο την κοπή της πίτας, τον βασικό λόγο δηλαδή, για τον οποίο έγινε αυτή η εκδήλωση. Βέβαια, το δύσκολο έργο ήταν να γίνει η κλήρωση των δώρων, τα οποία ξεπέρασαν τα 1000, και κληρώθηκαν σε πάνω από 600 φίλους του GSForum που βρέθηκαν εκεί την Κυριακή.
Με το χαμόγελο στο στόμα, όλοι πέρασαν καλά, κόντραραν με τον καλύτερο τρόπο την κρίση και τα παρελκόμενά της, και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά. κοντράροντας με τον καλύτερο τρόπο την κρίση

Γενικές φωτογραφίες


Φωτογραφίες Adventure tour


Φωτογραφίες Skill Contest


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube