Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 09:07

BMW Motorrad - Μαθήματα οδήγησης

 

 

4ο group - 24/10

 

 

Με την θερμοκρασία να έχει κατέβει σε “σκληρά” επίπεδα, ξεκινήσαμε για το 4ο μάθημα οδήγησης εκτός δρόμου που προσφέρει η BMW Hellas στους ιδιοκτήτες της σειράς GS. Καθώς ο χειμώνας άρχισε να δείχνει τα δόντια του, οι αναβάτες, έκαναν πάλι ουρά για το πολυπόθυτο εισητήριο που θα τους έβαζε στο μάθημα οδήγησης. Παρά το ότι κατά τη διαδρομή, η θερμοκρασία έπεσε και μέχρι τους 5 βαθμούς κελσίου, στο Σοφικό οι πρώτοι μαθητές έφτασαν και μιάμιση ώρα πριν την καθορισμένη!

Ο καιρός μας έκανε το χατίρι και με την συμβολή του ήλιου μας ανέβασε τη θερμοκρασία μέχρι τους δεκαπέντε, ώστε να απολαύσουν όλοι το μάθημα.

Την τιμητική τους είχαν αυτή τη φορά τα F 650 και 800 GS αφού στα προηγούμενα μαθήματα είχαμε δει την πλάστιγγα να γέρνει προς τα 1200. Ωστόσο, το μάθημα αφορά όλες τις μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού. Η BMW προσφέρει αυτό το μάθημα ώστε οι ιδιοκτήτες της σειράς GS να αισθανθούν άνετα και ασφαλείς, πάνω στις μοτοσυκλέτες που έχουν επιλέξει.

Περνώντας από το θεωρητικό μάθημα σχετικά με την σωστή αλλά και όρθια θέση οδήγησης, τις αναρτήσεις, τις ιδανικές γραμμές, στην πράξη, οι αναβάτες ανέβασαν απότομα το επίπεδό τους.
Στην πράξη, και με τους αναβάτες να αισθάνονται άνετα πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, είδαμε κατακόρυφη βελτίωση σε όλες τις ασκήσεις. Στις στροφές, στα φρένα, στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Και στην τελική μεγάλη βόλτα σε χωμάτινες διαδρομές, όλοι μπόρεσαν να το απολαύσουν, όσο και αν στην αρχή τους φαινόταν δύσκολο.

Η ανταπόκριση του κόσμου στα μαθήματα που οργάνωσε η BMW Hellas ήταν μεγάλη και αναμένουμε το επόμενο βήμα από την δραστήρια αντιπροσωπεία.

Φωτογραφίες

BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 10:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aprilia MXV 450 2011 στο Dirty store H piaggio στην EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube