.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 09:57

Ρεπορτάζ - KTM Off Road Orange Days - Μέγαρα

Πορτοκαλί στα Μέγαρα!

 


Του Αλέξη Γλυνιαδάκη

Η πρόσκληση-πρόκληση ήταν ξεκάθαρη από την πλευρά της KTM South East Europe: “Ελάτε να λασπωθούμε”, παρέα με τα νέα τετράχρονα μοντέλα του 2014!

Αδύνατο να αντισταθείς. Η KTM SEE οργανώνει χρόνια τώρα με εμπειρία και ακρίβεια τέτοια events, κι έτσι, βρεθήκαμε στο 12ο χλμ Μεγάρων-Αλεποχωρίου την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, έτοιμοι για δράση.

Το event πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του KTM Racing Center 500, της τοπικής λέσχης ΛΕΜΜ και υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων και είχε τα πάντα:

• Τα τετράχρονα μοντέλα του 2014 (250 EX-C και SX, 350 EX-C και SX, Freeride 350).
• Mια έξυπνη διαδρομή με κορδέλα σε φανταστικό αφράτο χώμα και πλήρη απουσία κινδύνων (Μην ξεχνάμε ότι μια τέτοια εκδήλωση είναι και πρέπει να είναι προορισμένη για όλα τα οδηγικά επίπεδα).
• Φιλικότητα και αμεσότητα στη διεξαγωγή των test ride με πολύ γρήγορες εναλλαγές οδηγών και μοτοσυκλετών.
• Πλήρη εξασφάλιση απέναντι στο πιθανό απρόβλεπτο με τη βοήθεια ασθενοφόρων αλλά ακόμα και διασωστών (!!)
• Καντίνα ακριβώς δίπλα, γιατί το χώμα ανοίγει την όρεξη!

Οδηγήσαμε σχεδόν όλα τα μοντέλα και η εντυπώσεις μας ήταν οι καλύτερες.
Οι μοτοσυκλέτες αυτές πλέον είναι τόσο ready to race όσο και φιλικές, ικανές για απόλυτους χρόνους αλλά και για την είσοδο του πρωτάρη στο χώμα.
Πραγματικά ευχόμαστε να έρθουν όλο και περισσότεροι σε τέτοιες εκδηλώσεις της KTM, που από όσο ξέρουμε θα συνεχιστούν, απλά και μόνο για να συνειδητοποιήσουν πόσο εύκολο είναι πλέον να μπεις στην πιο προσιτή μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Δε χρειάζεται ούτε πολυετής, ούτε αγωνιστική εμπειρία για να συμμετάσχει κάποιος σε μια τέτοια εκδήλωση.
Κέφι, εξοπλισμός ασφαλείας (κράνος, γυαλιά, μπότες, γάντια, θώρακας, επιγονατίδες), και...φύγαμε.

Και κάπου εδώ πρέπει να ευχηθούμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες το παράδειγμα της πορτοκαλί μάρκας. Ειδικά τώρα που οι πωλήσεις ειδικών μοτοσυκλετών έχουν ακολουθήσει όλη την αγορά στην καθίζησή της, τέτοιες μικρές, σχετικά εύκολες στη διεξαγωγή τους εκδηλώσεις, μπορούν να φέρουν και πάλι κόσμο στο χώμα. Η γνωριμία του κοινού με τον πιο εύκολο τρόπο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες σίγουρα θα δημιουργήσει οπαδούς, πιθανούς αγοραστές και ένα κλίμα ανύψωσης του ηθικού στο χώρο, που έχει δείξει ότι το χρειάζεται.

Πότε είπαμε είναι η επόμενη Orange Day; 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 12:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon