.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 12:41

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση - Οδήγηση KTM SX & EXC-F 250/350 2014

 

Σε κλίμα Orange

 


Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Motorsite.gr, KTM

Η KTM SEE, διοργάνωσε την παρουσίαση των νέων μοντέλων Enduro EXC – F και Motocross SX – F για το 2014, στην οποία βρεθήκαμε για να δούμε τις αλλαγές, να οδηγήσουμε, και να περάσουμε καλά, πάντα σε κλίμα “πορτοκαλί”.

Οι παρουσίες


Η εκδήλωση έγινε στην Θεσσαλονίκη, όπου συναντήσαμε τις νέες τετράχρονες Enduro και Motocross 250 και 350, οι οποίες έχουν δεχθεί - και μοιραστεί, βελτιώσεις για την νέα χρονιά. Το πρώτο που μας έκανε εντύπωση, είναι ότι, παρά το ότι για το 2013 οι μοτοσυκλέτες είχαν βελτιωθεί σημαντικά, το 2014, πάλι έφερε “δωράκια” στα μοντέλα της KTM. Αυτό μας δείχνει μία εταιρία που σέβεται τον εαυτό της αλλά και τους πελάτες της, εξελίσσοντας συνεχώς τα μοντέλα που τρέχουν και κερδίζουν πρωταγωνιστώντας σε πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Και η βασική διαφορά, είναι πως μέσα σε λίγα χρόνια εξέλιξης, ένα KTM του 2008, έχει τρομερές διαφορές σε σχέση με ένα του 2014, κάτι που δεν συναντάς σε αντίστοιχου είδους μοτοσυκλέτες άλλων εταιριών.

Εκτός από τα 2014 μοντέλα, EXC-F 250/350 και τα SX-F 250/350, παρόν ήταν και το Freeride 350 του 2013 το οποίο έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Η παρουσίαση ωστόσο αφορούσε όλη την γκάμα των μοντέλων δίχρονων και τετράχρονων Enduro και Motocross αλλά και τα μοντέλα Freeride, όπου οι αλλαγές που έγιναν, ήταν μεγάλες.
Έτσι, για το 2014, έχουμε αρκετές αλλαγές ανά κατηγορία, και γι’ αυτό, θα τις παρουσιάσουμε ανάλογα.

Enduro EXC-F - Περιφερειακά


Το πλαίσιο του 250 EXC-F είναι πανοµοιότυπο µε εκείνο του 350 EXC-και 300gr ελαφρύτερο λόγω των λεπτότερων τοιχωµάτων των σωλήνων που το αποτελούν. Οι βάσεις κινητήρα είναι νέες σε όλα τα μοντέλα, 250/350 EXC-F & 450/500 EXC ενώ το χρώμα του πλαισίου είναι νέο. Στα μπροστινά συστήματα, οι ρυθμίσεις του 250 EXC-F είναι ίδιες µε του350 EXC-F, ενώ στα δίχρονα, νέες ρυθμίσεις έχουμε στα αμορτισέρ PDS για τα 250/300 EXC και νέες τσιμούχες στο αμορτισέρ τους.
Η κάτω πλάκα έδρασης του μπροστινού συστήματος, είναι νέα, σφυρήλατη, µε επιπλέον µηχανουργική κατεργασία ενώ διαθέτει και νέα βάση για το επίσης νέο φτερό, που είναι 50% πιο άκαμπτο, χάριν στο νεύρο που διαθέτει στο άνω τμήμα του. Τα πλαστικά περιφερειακά είναι νέα, με νέα γραφικά, ενώ τα καπάκια των ψυγείων, όπως και οι χούφτες, είναι διαιρούμενα από δύο υλικά διαφορετικού χρωματισμού. Νέα είναι και η µάσκα µε νέο φωτιστικό σώμα και νέα λάµπα HS1 για ισχυρότερη δέσµη φωτός. Το αφρώδες της σέλας έχει αλλάξει και είναι πιο ομοιογενές, με βελτιωμένη αίσθηση και άνεση σε μεγαλύτερες διαδρομές.

Το φιλτροκούτι, είναι κατασκευασμένο από δύο υλικά, ενώ για διαθέτει νέο αναπνευστήρα για το για το 250 EXC-F. Αναβαθμισμένο είναι και το σημείο συγκράτησης του φίλτρου αέρα. Στο ρεζερβουάρ, συναντάμε ξανασχεδιασμένη τάπα για ευκολότερο άνοιγμα.
Στο ψαλίδι, συναντάμε νέο οδηγό αλυσίδας, ελαφρύτερο κατά 120gr, ο οποίος οδηγεί καλύτερα την αλυσίδα.
Το σύστημα ψύξης έχει δεχθεί νέο διακόπτη βεντιλατέρ – για όσα μοντέλα το διαθέτουν.
Ο σιγαστήρα στο 250 EXC-F είναι βασισµένος σε εκείνον του 350 SX-F µε διπλούς κώνους ενώ το καπάκι στα μοντέλα Enduro, έχει μικρότερη διάμετρο από αυτό των SX.

Enduro EXC-F – Φρένα - Ηλεκτρικά

Στο 250 EXC-F συναντάμε και νέο λαιμό εξάτμισης.
Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα και ο συμλέκτης, όπου συναντάμε νέα τρόμπα της Brembo για μπροστά, με το δοχείο υγρών να έρχεται σε οριζόντια θέση. Νέα είναι και η μανέτα, ενώ η διάμετρος του εμβόλο αυξήθηκε στα 10mm από 9mm. Μπροστά,
Τοποθετήθηκαν νέα τακάκια της Toyo - B169, τα οποία είναι καλύτερης ποιότητας. Οι τρόμπες φρένου και συμπλέκτη, έχουν φυσικό χρώμα αλουμινίου, με μαύρο καπάκι.

Αλλαγή έχουμε και στην τρόμπα συμπλέκτη, που πλέον προέρχεται από την Brembo με νέα εξωτερική εμφάνιση.
Στα ηλεκτρικά, έχουμε νέα περιέλιξη πλεξούδας για προστασία, αλλά και νέα μονάδα ECU για το 250 EXC-F που δίνει ισχυρότερο ρεύμα στην ανάφλεξη. Νέο είναι το κουτί-βάση των ηλεκτρικών κάτω από την σέλα, και μικρότερη η καινούρια ασφαλειοθήκη, με νέα ισχυρότερη μπαταρία για τα δίχρονα 250/300 EXC (3 Ah - 4 Ah).

Enduro EXC-F – Κινητήρες

Οι κινητήρες Enduro δέχθηκαν και αυτή πολλές αλλαγές. 

Στο 250 EXC-F, έχουμε νέα κυλινδροκεφαλή, σχεδιαστικά παρόµοια µε του 350 EXC-F, με νέους εκκεντροφόρους με πιο μικρή διάρκεια – μικρότερη από του SX αλλά και του EXC 2013. Νέοι είναι οι αυλοί εισαγωγής και εξαγωγής, μεγαλύτερες οι βαλβίδες εισαγωγής σε σχέση µε του MY 2013 (32.5mm αντί για30.9mm), ενώ έχουν βελτιωθεί και τα υδροχιτώνια για καλύτερη ψύξη.
Η αύξηση της ροπής έφερε + 4 Nm στην πράξη. Έχουν αλλάξει οι εσωτερικές διαστάσεις του κινητήρα 250 EXC-F με την διάμετρο x διαδρομή να έχει γίνει 78.0 mm x 52.3mm αντί για 76x54.8mm. Νέο είναι και το έμβολο, με ελαφριά και ανθεκτική σχεδίαση, νέος και ο στρόφαλος με μεγαλύτερο στροφορμή (+ 5%) που πλέον διαθέτει κουζινέτα, αντί για ρουλεμάν. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε Μικρότερες παλινδροµούσες µάζες για λιγότερους κραδασµούς, καλύτερη απόκριση στο γκάζι και αυξημένα διαστήματα service, από τις 105 ώρες, στις 135.

Τα κάρτερ έχουν προέλθει από χύτευση υψηλής πίεσης, με ειδικό κράμα αλουμινίου υψηλής ολκιμότητας – η ικανότητα των μετάλλων και κραμάτων να επιδέχονται διάφορους τρόπους μορφοποίησης υπό πίεση και έλξη. Τα τείχη τους είναι πλέον λεπότερα, με αποτέλεσμα το κέρδος 600 γραμμαρίων σε βάρος. Το 250 EXC-F, διαθέτει νέο αντικραδασμικό άξονα, για αποτελεσματική μείωση των κραδασμών.
Η μίζα, είναι ίδια πλέον με του 350 EXC-F ενώ ο συμπλέκτης DDS, που προυπήρχε, έχει δεχθεί νέο ελατήριο διαφράγματος, εξαιρετικά στιβαρή καμπάνα, ενισχυμένο κέντρο, και ενσωματωμένο μηχανισμό απόσβεσης, για αντοχή.

Enduro EXC-F – Κιβώτιο και ελατήρια

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι νέο, βασισμένο σε εκείνο του 350 EXC-F με μόνες αλλαγές τις σχέσεις 4η, 5η, και 6η, που είναι κοντύτερες ενώ η τελική μετάδοση έχει γρανάζια 13/52.
Ο κινητήρας του 350 EXC-F έχει νέο στρόφαλο και μπιέλα που εδράζεται σε κουζινέτο, ενισχυμένο κέντρο συμπλέκτη, νέο κάλυμμα αντλίας νερού, νέο free wheel για το γρανάζι της μίζας, νέο κάλυμμα αντλίας νερού, νέο εκκεντροφόρο εξαγωγής, νέες ασφάλειες βαλβίδων, νέα φλάντζα καύσης τριών στρωμάτων, αλλά και διαφορετικό μπεκ λαδιού για την ψύξη του εμβόλου.

Στους κινητήρες των 450 και 500 EXC συναντάμε νέες μπιέλες με κουζινέτα για αυξημένη αντοχή, μείωση βάρους από το σύστημα των βαλβίδων (-40 % από ελατήρια και ασφάλειες), ενώ τα ελατήρια του εμβόλου έρχονται από το 450 SX-F για καλύτερη στεγανοποίηση και χαµηλότερη κατανάλωση λαδιού. Και εδώ έχει ενισχυθεί το κέντρο του συμπλέκτη όπως και η φλάντζα της κεφαλής, ενώ οι εκκεντροφόροι έχουν ζυγιστεί με το νέο ενισχυμένο σύστημα του αποσυμπιεστή.

Enduro EXC – Δίχρονα

Για τα δίχρονα 125/150/250/300 έχουμε:
• Νέο μπλοκ στην βαλβίδα Reed που έχει σχεδιαστεί από την KTM και κατασκευαστεί από την Boyesen για βελτίωση της κατανομής δύναμης.
• Νέο έμβολο στο EXC 125 με βελτιωμένο σχήμα, ώστε να μειώσει την πιθανότητα κολλήματος, με καλύτερη επαφή του με τον κύλινδρο, ενώ έχει βελτιωθεί και η ρύθμιση του καρμπυρατέρ.
• Η μίζα του EXC 200 είναι ίδια σε διαστάσεις με αυτή του 250/300 η οποία προέρχεται από την Yamaha Motor Electronics (Moric) με απόδοση 480Watt, σε αντίθεση με την παλιά της Mitsuba, με απόδοση 370Watt
• Στα 250/300 EXC, συναντάμε νέο καπάκι κυλίνδρου – κεφαλή, με καλύτερη σχεδίαση για την κρουστική καύση (πειράκια), με πιο αποδοτική καύση, καλύτερη κατανομή ισχύος

 Enduro 6DAYS

Τα μοντέλα 6DAYS, βγήκαν και φέτος σε όλες τις κατηγορίες, από τα δίχρονα 125 EXC, 250 EXC, 300 EXC και τα τετράχρονα 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC, 500 EXC.
Οι αλλαγές τους σε σχέση με τα απλά EXC είναι οι παρακάτω:
• Πιρούνι 4CS WP Closed Cartridge µε νέες ρυθµίσεις
• Πλάκες τιµονιού από αλουµίνιο billet
• Πορτοκαλί πλαίσιο
• Μαύρο τιµόνι µε 6Days logo
• Γρανάζι τροχού Super sprox πορτοκαλί/µαύρο
• Προστατευτικά πτώσης ψυγείου
• Πορτοκαλί γρίλια ψυγείου
• Βεντιλατέρ για όλα τα τετράχρονα
• Συµπαγής πίσω δίσκος της Galfer
• Σέλα Camel SXS
• Προστατευτικά κινητήρα
• Προστατευτικό εξάτµισης carbon για όλα τα δίχρονα Σιγαστήρες µε φινίρισµα σε γκρι χρώµα Sixdays+ 6DAYS logo
• Τροχοί µε µαύρες ακτίνες και στεφάνια(Giant) και KTM 6DAYS logo Εξολκέας µπροστινού τροχού
• Γραφικά 6Days (Sardinia)
• Νέο κοντέρ M.A.E.

Motocross

Τα Motocross μοιράστηκαν τις ίδιες αλλαγές αναφορικά με τα περιφερειακά, φρένα, ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, οδηγό αλυσίδας, ηλεκτρικά, τρόμπες φρένων και συμπλέκτη, ενώ οι αναρτήσεις, έχουν πλέον μεγαλύτερη αντοχή στο τερμάτισμα από μεγάλα άλματα.
Το αφρώδες υλικό σέλας είναι και εδώ νέο, ενώ η τάπα του ρεζερβουάρ έχει νέα σχεδίαση που ταιριάζει και στα παλιά ρεζερβουάρ – η παλιά τάπα δεν ταιριάζει στα νέα.
Στους κινητήρες, έχουμε το τελικό του 350 SX-F να βρίσκει τη θέση του και στο 450 SX-Fμε μείωση 1.5dB θορύβου και ίδια απόδοση, με διπλούς κώνους, όπως και στο 350 SX-F.

Στο 450 SX-F, τα κάρτερ δεν διαθέτουν πλέον την βάση της µανιβέλας και αυτό μείωσε το βάρος κατά -300 gr. Ο συμπλέκτης έχει τις ίδιες βελτιώσεις σε όλα τα Motocross, όπως στα Enduro, όπως και ο εκκεντροφόρος που είναι ζυγισμένος εκ νέου, με ενισχυμένο μηχανισμό του αποσυμπιεστή.
Στο 250 SX-F, τοποθετήθηκε νέο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων – ουσιαστικά αφαιρέθηκε η 6η σχέση, με κέρδος -0.25 kg ενώ όπως και στο 350, δεν υπάρχει υπάρχει free wheel για την εµπλοκή της µίζας. Νέο είναι και το κάλυμμα της αντλίας νερού. Οι υπόλοιπες αλλαγές, είναι κοινές με τα Enduro μοντέλα.

Freeride 250 - 350

Το νέο Freeride 250 χρησιμοποιεί ένα νέο πλαίσιο το οποίο είναι βασισμένο σε αυτό του 350. Βασική διαφορά προκειμένου να προσαρμοστεί στον δίχρονο κινητήρα είναι ότι οι σωλήνες του πλαισίου σηκώθηκαν στο κάτω μέρος κατά 60mm σε σχέση µε το Freeride350. Το πλαστικό υποπλαίσιο υπάρχει και εδώ, με χαμηλό βάρος, και μεγάλη ακαμψία, και ζυγίζει µόλις 3.2kg.
Βελτιωμένος είναι ο βελτιωµένος οδηγός αλυσίδας και το μπροστινό σύστημα 43mm της WP-USD µε πιο σκληρή βασική ρύθµισηκαι περισσότερα περιθώρια πριν το τερµάτισµα. Νέο είναι το PDS αμορτισέρ µε πιο σφιχτή ρύθµιση και προοδευτικό ελατήριο για λιγότερο τερμάτισμα, μιας και το προηγούμενο μοντέλο ήταν αρκετά μαλακό. Οι πλάκες, είναι κατεργασμένες σε CNC για ακαμψία ενώ τα γραφικά είναι νέα.
Βασική διαφορά στα δύο μοντέλα είναι το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ του δίχρονου 250, το οποίο χωράει 7 λίτρα καυσίμου, και είναι διάφανο ώστε να είναι ορατή ηστάθμη. Δεν τοποθετείται όμως στο τετράχρονο μοντέλο λόγω ύψους κινητήρα.

Το ψυγείο διαθέτει νέο θερμοστάτη, ενώ στο δίχρονο συναντάμε νέα χαμηλού θορύβου εξάτμιση, με θάλαμο αντίχησης τοποθετημένο εσωτερικά του πλαισίου, για καλύτερη προστασία.
Αναφορικά με τα φρένα και τον συμπλέκτη, συναντάμε αναβαθµισµένο σύστηµα εµβόλων στη µπροστινή τρόµπα για καλύτερη αξιοπιστία, επιφάνειες με φινίρισµα αµµοβολής σε τρόµπα και δαγκάνα. Έχουμε και νέους τροχούς, ελαφρύτερους, με κατεργασµένα σε CNC κέντρα και καψούλια ακτινών.
Νέα είναι και τα ελαστικά TRIALMAXX FREERIDE από την MAXXIS, ειδικά σχεδιασµένα για το KTM FREERIDE. Το νέο κοντέρ τηςTrail Tech είναι µικρότερο, ελαφρύτερο, µε πολλές λειτουργίες, εύχρηστο.

Ο δίχρονος κινητήρας του 250 είναι βασισμένος σε αυτόν του Enduro EXC με μικρότερο βάρος κατά 2kg, διαθέτει μίζα, δέχεται μικρότερη αναλογία λαδιού/βενζίνης - 1:80, ενώ δεν διαθέτει µανιβέλα & power valve. Νέα είναι και τα καπάκια στροφάλου και συµπλέκτη με νέο άξονα αντλίας ψυκτικού και συνολικά 1000g χαµηλότερο βάρος. Το καρμπυρατέρ της
Keihin 28mm PWK προσφέρει ομαλή απόδοση σε όλο το φάσµα με χαμηλή κατανάλωση και ελάχιστο καπνό. Διαθέτει δύο καμπύλες ανάφλεξης, Standard και Traction, για καλύτερη πρόσφυση. Η μίζα, διαθέτει πιο κοντή σχέση υποπολλαπλασιασμού, για ασφαλής εκκίνηση, και νέο ανορθωτή για καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας.
Τελευταία αλλαγή στο τετράχρονο 350 Freeride αφορά στην αλλαγή της τελικής σχέσης μετάδοσης, με ένα δόντι μεγαλύτερο γρανάζι, από 11-48 σε 12-48 για το 2014.

Οδήγηση SX-F

Η πίστα που είχε φτιαχτεί ειδικά για την οδήγηση των μοντέλων, ήταν οριοθετημένη με κορδέλες, σε δύο πλαγιές, με μικρές ανηφόρες και κατηφόρες, αρκετές στροφές, αρνητικές κλίσεις με καθόλου, ή μικρά μπερμ, αλλά και δύο μικρά άλματα. Ένα ιδανικό μέρος για να οδηγήσεις και να δεις διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα, και να πάρεις μία γεύση από “Orange 2014”. Η έναρξη της βόλτας έγινε με το Freeride 350, γνώριμο από προηγούμενο test, το οποίο ήταν ότι έπρεπε για το ζέσταμα. Μαλακό και… αργό, έδειχνε ιδανικό για να γνωρίσεις με ασφάλεια κάθε εκατοστό της διαδρομής, χωρίς να κουραστείς. Τόσο μαλακό όμως που στην πίεση άρχισε να “δένεται κόμπο” και να φωνάζει ότι θέλει αργές ταχύτητες και δύσβατα μονοπάτια. Γι’ αυτό περάσαμε σύντομα το SX-F 250, το οποίο δείχνει την ακαμψία του από τα πρώτα μέτρα. Οι σφικτές αναρτήσεις, η ελαφριά αίσθηση και αμεσότητα στην αλλαγή κατεύθυνσης είναι τα σημαντικότερα ατού, αλλά το σφιχτό σύνολο δείχνει ότι θέλει πίεση για να δουλέψει καλά.

Όσο το πιέζεις, τόσο στρώνει και “κάθεται” καλύτερα στο έδαφος, με τον κινητήρα του να δείχνει τα δόντια του και να σου επιτρέπει να το οδηγήσεις για ώρα, ψάχνοντας τα όριά σου. Ο κινητήρας του έχει αστείρευτη δύναμη, ειδικά στις ψηλές στροφές, μπορείς όμως να το οδηγήσεις γρήγορα χωρίς να σε πεθάνει. Δεν ισχύει το ίδιο με το 350 βέβαια, που όταν ανοίξεις το γκάζι, καταλαβαίνεις αμέσως τι κρύβεται ανάμεσα στα πόδια σου. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απότομα, πιο άμεσα, και η δύναμη έρχεται τη στιγμή που ανοίγεις το γκάζι, χωρίς καθυστέρηση. Αυτός ο κυβισμός δεν θα σου “χαρίσει” τίποτα, θα σε κουράσει γρήγορα αν είσαι απροπόνητος, αλλά αν είναι γυμνασμένος, θα σε τρελάνει με την απόδοσή του. Όλα πάνω στο 350, γίνονται πιο εύκολα αν ανοίξεις το γκάζι όταν πρέπει.

Οδήγηση EXC-F

Σειρά είχε το Enduro 350 EXC-F, το οποίο είναι πιο ομαλό σε απόδοση, διατηρώντας όμως την δύναμη σε όλη την καμπύλη. Είναι πιο βολικό – για την συγκεκριμένη πίστα μιλάμε- και πιο εύκολο να ανοίξεις το γκάζι νωρίς στην έξοδο της στροφής. Θα έχεις όμως και περισσότερη υπερστροφή, αφού εδώ δεν υπάρχει μοχλισμός, και η πίσω ανάρτηση λειτουργεί λίγο πιο απότομα. Την παράσταση κλέβει το 250 EXC-F, στο οποίο όλα λειτουργούν πιο μαλακά, και βλέπεις ότι το - ίδιο - πλαίσιο ταιριάζει καλύτερα στον κινητήρα. Η αλλαγή κατεύθυνσης γίνεται πανεύκολα, και οι αναρτήσεις λειτουργούν πιο ομαλά ακόμη και στο τέρμα γκάζι, χωρίς να επηρεάζουν το πλαίσιο.
Για τα δικά μας γούστα βέβαια, η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση: 250 EXC-F, με εξάτμιση και εκκεντροφόρους από το 250 SX-F, και πάμε για πρωτάθλημα! Όσο για το αν περάσαμε καλά; Μία ματιά στις γενικές φωτογραφίες θα σας πείσει! 

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Γενικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon