.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 14:25

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση KTM Off Road Orange Days 2014

Σε πορεία ανόδου!

 


Του Τάκη Μανιάτη

Την Θεσσαλονίκη επέλεξε η KTM SEE προκειμένου να προσκαλέσει τους δημοσιογράφους για την παρουσίαση των νέων Off Road μοντέλων για το 2014 σε μία εκδήλωση που ονομάστηκε Off Road Orange Days. Η κα Ίλια Κοντού, marketing manager της KTM, και οι κ.κ. Στάθης Κοσμίδης, αγωνιστικός διευθυντής, και Κώστας Καλαντζόπουλος, Sales Manager, μας ενημέρωσαν σχετικά.

Άνοδος και επενδύσεις

Οι δημοσιογράφοι είχαν την τύχη να θαυμάσουν πιο νωρίς τα νέα μοντέλα που διέθετε η εταιρία για οδήγηση, και ήταν το παιχνιδιάρικο Freeride 350 (του 2013), τα EXC – F και SX –F 250 και 350, του 2014.
Αυτά μας περίμεναν στο ξενοδοχείο Heaven όπου και έγινε η παρουσίαση στην οποία μάθαμε την ανοδική πορεία της εταιρίας, αλλά και τους στόχους της.
Συγκεκριμένα, η KTM, είναι πιο ταχεία αναπτυσσόμενη εταιρία με πωλήσεις που για πρώτη φορά το 2012 έπιασαν ιστορικό υψηλό, με τα νούμερα να φτάνουν στις
107,142 µοτοσυκλέτες και να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του +32.0%! Με το μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς να έχει εκτιναχθεί από το 5,4% στο 7,3% - μία άνοδο της τάξεως του +36,1%, και τον τζίρο της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει ανέβει στα 612 εκατομµύρια euro, με άνοδο που έφτασε στο +16.2%, αναδεικνύει την KTM ως τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο κατασκευαστή μοτοσυκλετών. Να σημειώσουμε απλά ότι το 2011 η KTM είχε φτάσει στις 81.200 μοτοσυκλέτες, ενώ καλύτερη χρονιά της, ήταν το 2008 με 92.385 μοτοσυκλέτες.

Η KTM όμως συνεχίζει τις επενδύσεις, μιας και το 6,3% από αυτά τα χρήματα, επέστρεψε στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης, R&D, το οποίο απασχολεί 260 υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις μοτοσυκλέτες που κυριαρχούν στις πωλήσεις αυτή τη στιγμή.
Το καλύτερο μοντέλο off road στις πωλήσεις είναι το KTM 350 EXC –F ενώ στην κατηγορία Street, το KTM 200 Duke.
Η KTM ωστόσο, συνέχισε την αγωνιστική της δράση, κατακτώντας συνολικά 10 πρωταθλήματα αναβατών, αλλά και 10 πρωταθλήματα κατασκευαστών, φτάνοντας στα 223 συνολικά στην καριέρα της!
Παρακάτω οι τίτλοι της χρονιάς 2012, αναλυτικά:

Τίτλοι 2012

Παγκόσμιο Motocross
65 cc Caleb Grothues (NL) + Τίτλος Κατασκευαστή 
125cc Tim Gajser(SLO) + Τίτλος Κατασκευαστή 
MX1 Antonio Cairoli (I) + Τίτλος Κατασκευαστή 
MX2 Jeffrey Herlings(NL) + Τίτλος Κατασκευαστή 
MX3 Matthias Walkner (A) + Τίτλος Κατασκευαστή 
AMA 450 Motocross Class Ryan Dungey(USA)  - δεν είναι επίσημος παγκόσμιος τίτλος της FIM
Παγκόσμιο Enduro
SuperEnduro TaddyBlazusiak (PL)
E1 Antoine Meo (F) + Τίτλος Κατασκευαστή
E3 Christophe Nambotin (F) + Τίτλος Κατασκευαστή
Rally
Cross-Country Rallies Marc Coma (E) + Τίτλος Κατασκευαστή
Dakar Winner Cyril Despres (F) - δεν είναι επίσημος παγκόσμιος τίτλος της FIM
MOTO3
Sandro Cortese (GER) + Τίτλος Κατασκευαστή

Δίπλα στον πελάτη


Μέσα στα νούμερα της ανόδου των πωλήσεων, των εκατομυρίων, των επενδύσεων και των τίτλων, διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά, ότι η KTM, παραμένει η εταιρία που ήταν: Δίπλα στον αναβάτη, ανακοινώνοντας παράλληλα και την υποστήριξη των αναβατών, ιδιωτών ή ομάδων, και για το 2014 (βλ. σχετικό άρθρο).
Είδαμε για μία ακόμη φορά να βελτιώνονται οι κορυφαίες χωμάτινες μοτοσυκλέτες στα σημεία, δείχνοντας τα ανήσυχα πνεύματα των Αυστριακών που δεν σταματούν ακόμη και όταν βρίσκονται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Και καταλάβαμε, ότι, το φιλικό κλίμα, η διαρκής εξέλιξη, ο σεβασμός προς τον πελάτη, αλλά και η υποστήριξη σε κάθε του βήμα, είναι πράγματα που πρέπει στον καιρό μας να εκτιμούνται ιδιαίτερα.

Κάτι που οι φανατικοί – και όχι μόνο – της εταιρίας, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν οδηγώντας τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες, τις επόμενες μέρες, στο KTM Off Road Orange Days test ride που διοργανώθηκε εκεί, σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπο της Θεσσαλονίκης, Makina Center. Test Rides που θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 09:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon