.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 13:23

Ρεπορτάζ – Ride It – Adventure Training Level 1

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 6 Οκτωβρίου

 


Το Φθινόπωρο μπήκε με τις καλύτερες θερμοκρασίες για την σχολή RideIt, της οποίας οι μαθητές απόλαυσαν ένα μονοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Adventure Training, στις εγκαταστάσεις της σχολής, στο Λαύριο.

Οι συμμετέχοντες είχαν ως σύμμαχο τον ήλιο και το ελαφρύ αεράκι που επέτρεπε την άσκηση χωρίς να κάνει την εμφάνισή του ο ιδρώτας, ενώ όλο το πρόγραμμα κύλισε άψογα όλη την εκπαιδευτική ημέρα.
Η θεωρία συνοδεύτηκε από ασκήσεις για τον σωστό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, από οδήγηση σε επίπεδο χωμάτινο τερέν για πλήρη ασφάλεια κατά την διεξαγωγή του μαθήματος, και συνεχίστηκε με κοντρόλ σε κορίνες. Οι αναβάτες, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την σωστή στάση σώματος, την όρθια θέση οδήγησης, τα μυστικά για εύκολο στρίψιμο, την εκκίνηση σε ανηφόρα, κατάβαση αλλά και πέρασμα από νεροφαγώματα, τόσο στον χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου, όπου είναι και η έδρα της σχολής, όσο και στο βουνό. Στο διάλλειμα για φαγητό, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της σύντομης βόλτας στην οποία έγιναν πράξη όλα τα παραπάνω.

Είδαμε φίλους και γνωστούς που ήρθαν για προπόνηση, αλλά και αναβάτες που έφτασαν – αυθημερόν – από την Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο της σχολής RideIt. Την παράσταση φυσικά έκλεψε ο 9χρονος Σωκράτης Ζώτος ο οποίος συμμετείχε με το Kawasaki KX 65 του μαζί με τον πατέρα του, δείχνοντας – στον μπαμπά- ποια είναι τα σωστό βήματα προς την σωστή και ασφαλή οδήγηση στο χώμα.

Επόμενη διοργάνωση της σχολής είναι η χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή Travel Enduro στην Υλίκη, στις 10 Νοεμβρίου, το Enduro Training Level 1 στις 17 Νοεμβρίου και το Adventure Training Level 2, που θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου.

Λεπτομέρειες – συμμετοχές:

 

www.rideit.gr

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 13:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon