.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 08:21

Ρεπορτάζ - Πίστα Motocross “Κούκος” στην Πρέβεζα

 

Ξανά σε λειτουργία


Του Τάκη Μανιάτη

Μετά από δέκα χρόνια από την τελευταία αγωνιστική δράση, η πίστα του κούκου στην Πρέβεζα, βρίσκεται ξανά σε λειτουργία. Η δυναμική του νέου συλλόγου και η όρεξη για οδήγηση, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από το 2004 που έγινε ο τελευταίος αγώνας στην πίστα του Κούκου, κάτι έχει αλλάξει. Χάρη στα μέλη του συλλόγου Συ.Φι.Μο Πρέβεζας, που οραματίστηκε το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή, προχώρησαν τα έργα για να τεθεί πάλι σε λειτουργία. Η προσπάθεια ανακατασκευής ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, με την σύσταση του συλλόγου Συ.Φι.Μο. Π. του οποίου το Δ.Σ. αποτελείται από πέντε άτομα - Γιώργος Λαχανάς, Φοίβος Κολιοπάνος, Τσιάπης Νίκος, Καλύβας Γιώργος, Τσίαπης Γιώργος.
Από το 2004 και μετά, η πίστα ήταν παρατημένη στην μοίρα της και με δυσκολία μπήκαν μέσα οχήματα για να την καθαρίσουν. Ο Τζίμης Πρέντζας από την Άρτα, που έχει συνησφέρει τα μέγιστα στην πίστα του Κούκου, συμβούλεψε το νέο Δ.Σ. για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, και η πίστα παραχωρήθηκε από τον δήμο, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Στην συνέχεια, βοήθησε η δημοτική αρχή, με τους Δημήτρη Ρούσσο, τον Αντιπεριφερειάρχη, Σ.Ιωάννου να βάζει την μπουλντόζα για εργασίας, ενώ και ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου, κ.Μπαρτζώκας βοήθησε.
Το αποτέλεσμα είναι, ένα χρόνο μετά την προσπάθεια, οι λίγοι αναβάτες να γίνουν περισσότεροι και την πίστα επισκέπτονται αναβάτες από άλλες κοντινές πόλεις, όπως τα Γιάννενα. Όνειρο της λέσχης είναι να λειτουργεί η πίστα καθημερινά και να έρχονται αθλητές να προπονούνται, αλλά και με την βοήθεια του δήμου και της περιφέρειας, να διοργανωθεί ξανά ένας αγώνας motocross πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon