Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 12 Μαϊος 2026 10:39

Νέα «λεωφόρος» 1,5 χιλιομέτρου στην Αθήνα – Αποσυμπίεση μίας δύσκολης περιοχής

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Λεωφόρο Προφήτη Δανιήλ, που αποσκοπεί στην κυκλοφοριακή ελάφρυνση του Βοτανικού και θα αποτελεί μέρος της ευρύτερης μεγάλης ανάπλασης που αναμένεται για την περιοχή.

Ο Βοτανικός, μία τα τελευταία χρόνια «υποβαθμισμένη» περιοχή της Αθήνας, με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω των πρακτορείων και των μεταφορικών, αναμένεται να αλλάξει πρόσωπο χάρη σε μεγάλο έργο ανάπλασης, στο οποίο ρόλο θα παίξει και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ένας από τους νέους οδικούς άξονες που ήδη κατασκευάζονται, είναι η νέα Λεωφόρος Προφήτη Δανιήλ, που θα συνδέει την Λ. Αθηνών (δυτικά) με την Πέτρου Ράλλη (ανατολικά), φέροντας δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Η νέα «λεωφόρος» που όμως ανακοινώνεται ότι θα έχει μήκος μόνο 1,3 χλμ., θα αποτελεί μέρος ενός νέου οδικού δικτύου μήκους 8 χιλιομέτρων και, χάρη στην θέση της, αποσκοπεί και στην ελάφρυνση του σημαντικού κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής. Κυρίως, των οδών Μαρκόνι και Αγίας Άννης, αλλά και του πολύπαθου Κηφισού. Η νέα Λεωφόρος Προφήτη Δανιήλ θα είναι ο κεντρικός δρόμος του νέου δικτύου οδών που κατασκευάζεται αυτή την στιγμή, στα πλαίσια της συνολικής ανάπλασης που συντελείται στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Αθηνών, Χ. Δούκας, έχει δηλώσει για το έργο: «Προχωράμε με έργα που αφήνουν αποτύπωμα. Η νέα Λεωφόρος κατασκευάζεται τώρα στον Βοτανικό και γίνεται ο βασικός άξονας ενός νέου οδικού δικτύου μήκους 8 χλμ στον Ελαιώνα. Η Αθήνα αλλάζει. Και αλλάζει με σχέδιο».

Μένει τώρα να δούμε, πότε θα παραδοθεί οριστικά το έργο (και όχι μόνο αυτό, αλλά ευρύτερα η ανάπλαση στην περιοχή), καθώς είναι συνηθέστατο φαινόμενο στην Ελλάδα, οι παρατάσεις επί παρατάσεων.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μαϊος 2026 10:46
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Miura - Η ισπανική Scrambler 400 XC που διεκδικεί το Triumph Originals 2026 (+Video)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon