Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2026 11:57

Άλλους δύο «σουζέρ» έπιασε η αστυνομία από τα social media – Μόνιμη, πιεστική επιτήρηση

Ακόμη ένα τεράστιο βήμα για την πάταξη της εγκληματικότητας στην χώρα μας, πρώτα-πρώτα από τους μοτοσυκλετιστές – Προσέξτε τι ανεβάζετε, γιατί πλέον η αστυνομία μας περιμένει στην γωνία.

Με μία επιχείρηση αξιοζήλευτης έκτασης, για την οποία απαιτήθηκε συντονισμός και με το Λιμενικό Σώμα, η ΕΛ.ΑΣ. και το τμήμα ΟΕΠΤΑ προχώρησαν στην ταυτοποίηση και απόδοση δικογραφίας σε δύο μοτοσυκλετιστές, ηλικίας 23 και 29 ετών, για παραβατική οδήγηση και επίδειξη ικανοτήτων κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο της αστυνομίας:

«Η έρευνα των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων της Ο.Ε.Π.Τ.Α. σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διακριβώσουν παραβατικές οδηγικές συμπεριφορές, οι οποίες στη συνέχεια αναρτώνται σε αυτά, αποκάλυψαν κατ’ επανάληψη αναρτημένα βίντεο σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Στα βίντεο εμφανίζονται οδηγοί μοτοσυκλετών, οι οποίοι προέβαιναν σε επίδειξη ικανοτήτων (σούζες), αναπτύσσοντας παράλληλα υπερβολική ταχύτητα και κινούμενοι σε αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες κυρίως της Ρόδου, αλλά και της Αττικής και του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού.

Ανωτέρω αστυνομικοί διερεύνησαν το συγκεκριμένο δημοσιοποιημένο υλικό και ταυτοποίησαν 23χρονο και 29χρονο ως τους οδηγούς των μοτοσυκλετών, σε  βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, προτροπή σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και δήμευση κατ’ εξακολούθηση.

Για τον εντοπισμό τόσο των οδηγών όσο και των δίκυκλων τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Ο.Ε.Π.Τ.Α. με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο οχήματα, τύπου βαν, ένα από τα οποία αφίχθηκε από τη Ρόδο, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι επίμαχες μοτοσυκλέτες. Κατασχέθηκε επιπλέον κάρτα μνήμης, περιέχουσα οπτικοακουστικά τεκμήρια.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος στερούνταν κατάλληλης κατηγορίας άδειας ικανότητας οδήγησης.»

Τρομακτική η επιμονή των αστυνομικών στην επιτήρηση των κοινωνικών δικτύων και την ταυτοποίηση των παραβατών, η αλήθεια είναι. Και τώρα δηλαδή, τι θα γίνει; Θα φοβάται ο κόσμος να ανεβάσει το οτιδήποτε, μη τυχόν εντοπιστούν παρανομίες και «έρθει η σειρά του»; Ή μήπως, όλα αυτά τα κοινωνικά δίκτυα και η φάση τους, τελικά έφεραν αυτό που ζήταγαν πολλοί, την αποτελεσματική αστυνόμευση;

Διότι, για να μην ξεχνάμε, ούτε οι αστυνομικοί είναι καθαροί και, ως δια μαγείας, εκεί δεν ανοίγει ρουθούνι. Πριν από λίγες ημέρες, η εγκληματική οδήγηση ενός δικυκλιστή αστυνομικού, σκότωσε έναν αθώο δικυκλιστή και το θέμα «πέρασε» τάχιστα από την επικαιρότητα, με αναφορά μίας προφυλάκισης... μέχρι νεοτέρας.

Να πούμε ότι και οι αστυνομικοί κάνουν σούζες; Βεβαίως και κάνουν. Και μάλιστα, όπως είχε δηλώσει πριν περίπου 18 μήνες, ο Σταύρος «τρίχα για πουλόβερ» Μπαλάσκας, σχετικά με βίντεο που αποδείκνυε σούζα από αστυνομικό με υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, «έχουμε να κάνουμε με μια μικρή απρέπεια ενός αστυνομικού με μια σούζα, σιγά τα ωά. Έχει γίνει ΠΔΕ, ούτε καν ΕΔΕ. Αν πάει σε ΕΔΕ, θα τιμωρηθεί ο αστυνομικός με 10 άντε 15 ευρώ, γι’ αυτήν την μικρο-σούζα, δεν είναι σούζα τεραστίων διαστάσεων. Είναι μια πειθαρχική παραβασούλα». Μάλιστα. Μήπως να ζητήσουμε και επίσημες οδηγίες, για το πότε μία σούζα είναι... μικροσούζα, και πότε φέρνει κατάσχεση οχήματος;

Εν τω μεταξύ, είναι τοις πάσι γνωστό ότι βίντεο με επίδειξη ικανοτήτων κατά την οδήγηση και κίνηση σε ταχύτητες πολύ πάνω από τα όρια, ανεβάζουν και οδηγοί αυτοκινήτων – ορισμένοι, δε, είναι και άτομα υψηλού προφίλ, σύμφωνα με καταγγελίες. Εκεί όμως, κατά τα φαινόμενα, δεν γίνεται τίποτα – και δεν γράφεται τίποτα. Στον αντίποδα, οι μοτοσυκλετιστές, είναι στο προσκήνιο και «λυσσάνε» οι καλοθελητές, από εδώ και από εκεί.

Όλα αυτά κάποιοι θα τα έλεγαν και διακρίσεις. Λέμε τώρα.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Απριλίου 2026 12:30
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon