.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 12:33

Ρεπορτάζ – Παγκόσμιο enduro στην Καστοριά

 

Από τα μάτια της ΛΕΜΣ

 


Του Θανάση Ξένου

1480 χλμ, 89 λίτρα βενζίνη,17 ώρες οδήγηση, 2350 φωτογραφίες, 4 ημέρες γεμάτες απόλαυση από τον μαγικό κόσμο του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro: Αξία ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

Η αφορμή και η πραγματοποίηση

Αφορμή για όλα αυτά τα νούμερα ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro στη Καστοριά στις 21 έως 23 Ιουνίου και η ιδέα για το ταξίδι εκεί, έπεσε στη λέσχη μοτοσικλετιστών Σαλαμίνας (ΛΕΜΣ) 3 μήνες πριν. Οι συμμετοχές όπως ήταν αναμενόμενο ήταν κι έτσι, αφού κλείσαμε ξενοδοχείο στο Σιδηροχώρι, σε 1100 μέτρα υψόμετρο (φανταστικό!), 11 μοτοσυκλέτες με 17 άτομα αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 06.30πμ όπου και ξεκινήσαμε.
Η μια στάση έγινε στα Μετέωρα για φωτογράφιση, η δεύτερη κλασικά στον ποταμό Βενέτικο και σφαίρα φύγαμε για Καστοριά! Τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας και γρήγορα φύγαμε για Καστοριά για να προλάβουμε το KTM Super Test που έγινε στις 18.00 το απόγευμα. Φοβερός σχεδιασμός ειδικής διαδρομής και οι κορυφαίοι ξένοι αναβάτες και ανάμεσα τους 8 Έλληνες, σε σύνολο 87 συμμετεχόντων, έβαλαν τα δυνατά τους. Οι θεατές ήταν πάρα πολλοί με αποτέλεσμα περίπου 5000 άτομα να έχουν γεμίσει από νωρίς τους χώρους γύρω από την ειδική. Γρηγορότερος όλων – και θεαματικότερος τελικά, ήταν ο Ivan Cervantes με χρόνο 1:43.04.

Στην Ε1 νικητής ήταν ο Cristobal Guerrero, αλλά το κοινό κέρδισε ο Antoine Meo! Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του όμως έκανε ο 20χρονος, Philips Matthieu. Στους Έλληνες, ο Siafarix με το 2:01.51 δήλωσε πως παραμένει ο καλύτερος, με 2ο τον Γκαιταζή και 3ο τον Τρίγκα που είχε μια άτυχη στιγμή.

Οι κάγκουρες και το θέαμα

Το βράδυ στην πόλη της Καστοριάς γινόταν χαμός από μηχανές κάθε λογής, και λόγω της πανελλήνιας μοτοσυγκέντρωσης στο Νεστώριο, δεν έλειψαν οι καγκουριές, τα μικρό ατυχήματα, η έντονη παρουσία της αστυνομίας, τα μπλόκα, και οι υπερβολικοί έλεγχοι προς όλους ανεξαιρέτως (μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά).
Με τους αναβάτες να οδηγούν στο όριο, με πολύ κόσμο παντού, σκόνη, ζέστη και πολύ θέαμα, βρήκε στο τέλος της μέρας τον Meo στην (Ε1), Renet (Ε2), Nabotin (E3), Phillips (Ej), και Mc Canney (EY), ενώ οι Meo και Νamnotin ήταν οι οι αγαπημένοι του κοινού, που χειροκροτήθηκαν από τους Έλληνες θεατές! Ο Σιαφαρίκας έκανε τον καλύτερο χρόνο με 2ο τον Τρίγκα και 3ο τον Ντουζένη, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σφηναρολάκης, ο Γκαιταζής, ο Παπαθεοδώρου και ο Δήμου.
Ακολούθησε βολτούλα στις Πρέσπες φαγητό στο γραφικό χωριό των Ψαράδων, φωτογραφίες και επιστροφή, μιας και την Κυριακή είχαμε να απολαύσουμε άλλους 4 γύρους αγώνα.
Με λιγότερη ζέστη, αλλά με περισσότερη καταπόνηση, κύλησε και η δεύτερη μέρα του αγώνα, με τον κόσμο να βρίσκεται πάλι κοντά στους αγωνιζόμενους και να μην χορταίνει το θέαμα. Στην Ε1, ο αγαπητός του κοινού Meo με άφθονο θέαμα κέρδισε τον αγώνα και τον παγκόσμιο τίτλο με 2ο τον Guerrero και 3ο τον Micheluz που τον ζόρισε αρκετά. Στην Ε2 ο Alex Salvini - που μέναμε μαζί στο ίδιο ξενοδοχείο-, νίκησε και σήμερα με 2o τον Renet και 3ο τον Cervantes. Καλύτερος Έλληνας και σήμερα ο Siafarix που βραβεύτηκε!

Συγχαρητήρια σε όλους

Η οργάνωση ήταν εκπληκτική και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν για να γίνει ο αγώνας πραγματικότητα, και να απολαύσουμε όλοι εμείς αυτό το θέαμα.
Τα μέλη της ΛΕΜΣ κάτσαμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας για φαγητό ώστε να ξεκουραστούμε, να κουτσομπολέψουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες, να σχεδιάσουμε την επόμενη εκδρομή. Γιατί αφού οι μοτοσυκλέτες μας έχουν ρόδες πρέπει να γυρίζουν, και έχουμε πολλά ταξίδια ακόμα που “πρέπει” να κάνουμε!

*Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, η ΛΕΜΣ πίνει τον καφέ της στο Άρωμα

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 12:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon