.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 09:55

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Kymco K-XCT 300i

 

Υπό το βλέμμα του Sir Churchill

 



Ένα διαφορετικό τρόπο διάλεξε η MOTOTREND A.E., αποκλειστική αντιπρόσωπος της Kymco στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσει το αυξημένης αισθητικής νέο scooter της, K-XCT 300i.

Παρουσίαση στο σκάφος

Η παρουσίαση έγινε χτες, Τρίτη 8 Απριλίου, στο Sir Winston Churchill, ένα βρετανικό ιστιοφόρο του 1966, το οποίο ανήκει από το 2000 σε Έλληνα ιδιοκτήτη. Το σκάφος βρισκόταν στην υπηρεσία του βρετανικού ναυτικού και με αυτό πραγματοποιούνταν εκπαιδευτικά ταξίδια, ενώ έχει κερδίσει και σημαντικά βραβεία σε αγώνες που συμμετείχε.
Εμείς, βρεθήκαμε στην Μαρίνα Ζέας προκειμένου να “ταξιδέψουμε” πάνω σε αυτό, και στο νέο Kymco K-XCT 300i, το οποίο και αφορούσε η παρουσίαση. Έξι νέα K-XCT 300i περίμεναν έτοιμα για δοκιμή αλλά προτεραιότητα είχε η παρουσίαση στο φιλικό σαλόνι του σκάφους από τους οικοδεσπότες μας, Μαρία Ροτσάκη και Διογένης Χιωτάκης. Ο κος Χιωτάκης ήταν αυτός που μίλησε για την πορεία της Kymco στην παγκόσμια και Ελληνική αγορά, και μας έδωσε πληροφορίες για το νέο μοντέλο, K-XCT 300i.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις εξαγωγές της Kymco στην Taiwan όπου ανάμεσα στα 483.610 τεμάχια που πουλήθηκαν, τα 206.853 ήταν Kymco, με μερίδιο αγοράς στο 42,77%, έναντι 126.306 τεμαχίων, και 26,12% της 2ης Yamaha. Ακολουθούν οι SYM (114.043 – 23,58%), Suzuki (18.442 – 3,81%) και οι υπόλοιπες εταιρίες με 17.966 μονάδες και 3,71% της αγοράς. Αυτά τα νούμερα είναι σταθερά ανοδικά για την Kymco την τελευταία δεκαετία σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρίες που έχουν πτώση ή σταθερότητα.

Ανασυγκρότηση και εκπώσεις

Για το 2013 όμως, η ελληνική αντιπροσωπεία της Kymco ανασυγκροτείται και στέκεται κοντά στον καταναλωτή δημιουργώντας το πρόγραμμα Value Year, με το οποίο ο ιδιοκτήτης Kymco, θα έχει σημαντικές εκπτώσεις στα αναλώσιμα ανταλλακτικά και σε άλλα, ανάμεσα σε 8.000 κωδικούς που έχουν υποστεί μειώσεις! Στόχος της εταιρίας είναι να μειωθεί το κόστος χρήσης του οχήματος μέχρι και 42% στα 12.000χλμ χρήσης, ενώ ταυτόχρονα, προσφέρει τα δίτροχά της με εκπτώσεις από 100 έως 400euro για αγορές τις μετρητοίς. Επιπρόσθετα, η επιδότηση τόκων φτάνει μέχρι και τους 18 μήνες αποπληρωμής, ενώ συνεχίζεται η άτοκη εξόφληση με πιστωτική κάρτα, μέχρι τους 12 μήνες.
Ωστόσο, σημαντική είναι και η εστίαση της εταιρίας στις υπηρεσίες συντήρησης των δικύκλων. Αξιολογεί τα υφιστάμενα σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης, εντατικοποιεί τις εκπαιδεύσεις των μηχανικών, αλλά προχωρά και σε νέες συνεργασίες και δημιουργία πρότυπου συνεργείου.
Για το 2013, θα έρθουν στην χώρα μας τα νέα K-XCT 300i, Xciting 400i και People One 125i, αλλά και η γουρούνα MXU 700i όπως και δύο ηλεκτρικά scooter, τα EV Candy 2.0 και EV Queen 3.0.

Τελείως νέο scooter

Όσον αφορά το νέο K-XCT 300i, η Kymco βασίστηκε πάνω στο ήδη υπάρχον Downtown 300 προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο scooter που να καλύπτει την απαίτηση των καταναλωτών για ένα συμπαγές όχημα, με sport αίσθηση για αστική και περιαστική χρήση. Προκειμένου να είναι αυτό μαζεμένο σε μέγεθος, καθοριστικό παράγοντα έπαιξε η τοποθέτηση του ψυγείου χαμηλά στο μπροστινό μέρος, η μείωση του μήκους (-80mm) και πλάτους (-25mm) και του μεταξονίου (-95mm) σε σχέση με το Downtown, αλλά και η αύξηση του ύψους (+130mm). Έτσι δημιουργήθηκε ένα σφηνοειδές σχήμα σε συνδυασμό με το τούνελ στο εσωτερικό της ποδιάς και το ανασηκωμένο πίσω τμήμα, που αν μη τι άλλο είναι αεροδυναμικό και όμορφο. Οι λεπτομέρειες δείχνουν την καλή δουλειά που συναντάμε τόσο στους αεραγωγούς στο πλάι των φωτιστικών σωμάτων, στα μελετημένα πλαστικά και στις χειρολαβές της ουράς, στο στην τριγωνική εξάτμιση που θυμίζει μοτοσυκλέτα, αλλά και στο κορυφαίο πλαίσιο τύπου χωροδυκτίωμα που κρύβεται έντεχνα κάτω από τα πλαστικά περιφερειακά. Επιπρόσθετα, το νέο K-XCT διαθέτει φωτιστικά σώματα ημέρας LED, ενώ η σέλα του είναι έξυπνα χωρισμένη για δύο επιβαίνοντες, δίχως να κάθεται ο συνεπιβάτης… στην πλάτη του αναβάτη. Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο για ένα full face κράνος και μικροπράγματα, ο οποίος ενεργοποιεί τον φωτισμό με αισθητήρα κίνησης, ενώ το πάνελ οργάνων διακρίνεται από ένα πίνακα με οθόνη υγρών κρυστάλλων, υψηλής αισθητικής. Το K-XCT σταματάει από δίσκους τύπου μαργαρίτα με δαγκάνα τριών εμβόλων για μπροστά και δύο για πίσω, ενώ έκδοση με ABS δεν είναι διαθέσιμη ακόμη.

Δύναμη G5

Ο κινητήρας του, είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος 298,6 κυβικών τεχνολογίας G5, ο οποίος για την περίπτωση έχει δεχθεί αλλαγές στην χαρτογράφιση, στην ροή καυσίμου αλλά και στο σώμα ψεκασμού της Keihin. Αποδίδει 28hp/7.800σ.α.λ. και 29,1Nm/6.250σ.α.λ.και όλα αυτά με αυξημένη οικονομία καυσίμου, καλύτερη απόκριση στο γκάζι περισσότερη ροπή και ιπποδύναμη στις χαμηλές στροφές, χωρίς να έχουν αλλάξει τα σπορ χαρακτηριστικά του.
Σύμφωνα μάλιστα με μετρήσεις της Kymco, το νέο K-XCT 300i μπορεί να καλύψει 31 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου (συγκεκριμένες συνθήκες δοκιμών), νούμερο που με το 11λιτρο ρεζερβουάρ του θα του δώσει εκπληκτική αυτονομία!
Βρίσκεται ήδη στα καταστήματα, σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, λευκό και μπλε, και η τιμή μετρητοίς για την απόκτησή του φτάνει στα 4.495euro. Για όσους θέλουν να το οδηγήσουν, δεν έχουν παρά να περιμένουν το Test the Best & Win που θα ανακοινωθεί σύντομα, για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα.

Γενικές φωτογραφίες

Οδηγικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες Studio

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 09:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon