.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:25

Τα Yamaha MT-09 και XMAX 300 πήραν βραβείο σχεδιασμού Red Dot

Με την διάκριση της ερυθρής τελείας χαρακτηρίζονται πλέον δύο από τα μοντέλα της γκάμας της Yamaha – και μάλιστα, το ένα έχοντας ξεσηκώσει πολλές συζητήσεις για την εμφάνιση του.

Φαίνεται ότι τα βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Awards εκτίμησαν ιδιαίτερα τις σχεδιαστικές προσπάθειες της Yamaha, για το MT-09 του 2024, το οποίο ήταν σαφέστατο ότι... δεν άρεσε σε όλους, άμα την παρουσίαση του πριν κάποιους μήνες. Ωστόσο, δεν αμφισβητείται ότι στην 4η γενιά του, το MT-09 είναι πιο τολμηρό σχεδιαστικά από ποτέ, με μεγαλύτερη από όλες την αλλαγή στο εμπρός μέρος, με το μούτρο που μοιάζει με κάτι ρομποτικό.

Παράλληλα, από την Red Dot βραβεύτηκε και το XMAX 300 2023, το οποίο είναι σημαντικά ανανεωμένο ως προς την εμφάνιση σε σχέση με το παρελθόν και έχει μια σημαντικότατη παρουσία στις αγορές της Ευρώπης – επί 18 σερί χρόνια.

Με αυτές τις βραβεύσεις, η Yamaha Motor γιορτάζει την 13η σερί χρονιά (από το 2012) που λαμβάνει τουλάχιστον ένα βραβείο σχεδιασμού Red Dot, για προϊόν της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon