.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 10:53

Ρεπορτάζ – Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Loncin / Voge – A’ μέρος - Το Showroom

Η ιστορία στο showroom

Ως ένα εργοστάσιο που σέβεται την ιστορία του, η Loncin διαθέτει ένα Showroom στα κεντρικά γραφεία, όπου προβάλει επιγραμματικά τα χρονοδιαγράμματα και τις δραστηριότητες της. Βρεθήκαμε εκεί και μάθαμε πολλά που δεν γνωρίζαμε.

Του Τάκη Μανιάτη

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο εργοστάσιο της Loncin στην Κίνα, για να δούμε πως κατασκευάζονται οι μοτοσυκλέτες της Voge, της θυγατρικής premium μάρκας της κινεζικής εταιρίας. Η Loncin είναι ένα τεράστιο εργοστάσιο το οποίο κατασκευάζει κινητήρες για πολλές γνωστές εταιρίες του χώρου της αυτοκίνησης, και μία πολύ γνωστή συνεργασία της είναι αυτή με την BMW, κυρίως για τους δικύλινδρους εν σειρά κινητήρες, αλλά και το scooter C 400X που κατασκευάζεται εκεί.

loncin_showroom__7_-_web.jpg

Παράλληλα, κατασκευάζει τα χυτά μέρη των κινητήρων αυτοκινήτων για BMW, VW, Jaguar, Land Rover, Volvo, Mercedes, Audi, αλλά και πολλά αγροτικά μηχανήμα, όπως π.χ. τα χλοοκοπτικά της Husqvarna Σε αυτό το χώρο του showroom βρεθήκαμε στην πρώτη φάση της επίσκεψής μας στο εργοστάσιο της Loncin, για να δούμε επακριβώς την ιστορία του εργοστασίου αλλά και τα πεδία δραστηριοτήτων της, σε μία έκθεση που ήταν χωρισμένη ανά κατηγορία.

loncin_showroom__21_-_web.jpg

Η Loncin που ιδρύθηκε το 1993 και εδρεύει στην Chongquing της Κίνας, απασχολεί πάνω από 9000 υπαλλήλους και τα προϊόντα της εξάγονται σε πάνω από 80 χώρες σε πάνω από 150 συνεργαζόμενους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Με εργοστάσιο για κατασκευή κινητήρων αεροπλάνων, μοτοσυκλετών και ανταλλακτικών σε διάφορα σημεία του πλανήτη, η Loncin είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής αλλά και εξαγωγών της Κίνας.

Χαρακτηριστικές είναι μερικές συνεργασίες όπως οι προαναφερθείσες για τον χώρο του αυτοκινήτου, των αγροτικών εργαλείων της Husqvarna αλλά και της Stihl, της Pramac- γνωστής από τα MotoGP αλλά και της Karher και DeWalt, όπως και μίας πολύ γνωστής εταιρίας στη χώρα μας, της Πέτρος Πετρόπουλος, αντιπροσώπου εν μέσω άλλων και των KTM / Husqvarna / GASGAS.

loncin_showroom__33_-_web.jpg

Η Loncin, είναι πολύ περισσότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, αφού πολλά προϊόντα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο με διάφορες ονομασίες, κατασκευάζονται από την Loncin και ο “πελάτης”, τοποθετεί το σήμα του και το πουλάει ως δικό του.

Στο πρώτο τμήμα του Showroom είδαμε φυσικά τις μοτοσυκλέτες, μοντέλα που γνωρίζουμε αλλά και άλλα που δεν ταξιδεύουν στην Ευρώπη ή μοντέλα τα οποία θα μπουν στην παραγωγή την επόμενη χρονιά, τις γεννήτριες σε κάθε τύπο και μέγεθος, οι οποίες ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και πωλούνται αναλόγως φίρμας, σε άλλο τμήμα τα αγροτικά μηχανήματα και τρακτεράκια, σε επόμενο τις ηλεκτρογεννήτριες και τους ταχυφορτιστές για αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα, καθώς και τα οχήματα μεταφορών.

loncin_showroom__28_-_web.jpg

Το 2002, η Loncin βραβεύτηκε ως το καλύτερο κινέζικο brand μοτοσυκλέτας και έκτοτε συνεχίστηκαν κάθε χρόνο οι βραβεύσεις για καλύτερη εταιρία στην Κίνα, καλύτερη εταιρία εξαγωγών, κ.α., έως το 2023, δείχνοντας μία σοβαρότητα και εξέλιξη σε κάθε τομέα με τον οποίο ασχολείται.

Στα “δικά” μας τα “δίτροχα”, φαίνεται πως η σημαντικότερη στιγμή ήταν αυτή της συνεργασίας με την BMW Motorrad για την οποία κατασκευάζει κινητήρες από το 2005, με την αρχή να γίνεται με τον μονοκύλινδρο των 650 κυβικών εκατοστών. Η συνεργασία επεκτάθηκε το 2013 με την συμφωνία για κατασκευή των δικύλινδρων εν σειρά κινητήρων που είδαμε στα F 700 / 800GS, οι οποίοι έφτασαν αργότερα τα 750/850 και 900cc. Επόμενη συνεργασία αφορούσε την κατασκευή του κινητήρα του C 400X το οποίο κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην γραμμή παραγωγής του Plan C στο εργοστάσιο της Loncin.

loncin_showroom__25_-_web.jpg

Παρά το ότι η πρώτη μοτοσυκλέτα της Loncin παρήχθη το 1998, ήταν το 2018 όταν η Loncin με την τεχνογνωσία που είχε αναπτύξει λόγω της συνεργασίας με την BMW, επέλεξε να δημιουργήσει ένα premium brand που γνωρίζουμε ως Voge, και μέσω αυτού, να δούμε μοτοσυκλέτες και scooters να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και να γίνονται αμέσως γνωστές αλλά και best sellers. Με τις δραστηριότητες να συνεχίζουν, το 2022 η Loncin ίδρυσε μία νέα μάρκα με εξειδίκευση στην ηλεκτροκίνηση, την BICOSE, ρίχνοντας βάρος και σε αυτό τον τομέα που στην Κίνα ιδιαίτερα, είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος.

Εμείς απολαύσαμε την βόλτα μας στο showroom, είδαμε κινητήρες που κατασκευάζει η εταιρία αλλά και ένα τμήμα αφιερωμένο στο BMW C 400X το οποίο εκτίθετο εκεί, και βάλαμε πολλά στο μυαλό μας που δεν γνωρίζαμε για αυτή την “μικρή” κινέζικη εταιρία που λέγεται Loncin. Και σειρά είχε το εργοστάσιο κατασκευής κατασκευής κινητήρων, αυτό που κατασκευάζει τα πλαστικά περιφερειακά αλλά και η γραμμή παραγωγής και συναρμολόγησης, για τα οποία θα αναφερθούμε σε ξεχωριστά άρθρα.

loncin_showroom__9_-_web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon