.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 16:08

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση CFMOTO 450MT στις Φιλιππίνες

Η παγκόσμια παρουσίαση

Η CFMOTO συνεχίζει τον πανικό που έχει ξεκινήσει με τις παρουσιάσεις του νέου μεσαίου adventure, 450MT, με την παγκόσμια παρουσίασή του, στις Φιλιππίνες. Ήρθαμε, είδαμε και αναφέρουμε!

Του Τάκη Μανιάτη

Μα στις Φιλιππίνες; Τι δουλειά έχει τώρα θα πείτε η παγκόσμια παρουσίαση μίας τέτοιας adventure μοτοσυκλέτας σε μία τέτοια χώρα; Συνήθως, τα εργοστάσια διοργανώνουν τις παρουσιάσεις σε χώρες εμπορικού ενδιαφέροντος ή σε περιοχές που έχουν όμορφα τοπία, ή και τα δύο. Ή όπου τις βολεύει. Και επειδή οι Φιλιππίνες είναι σίγουρα ένα μέρος που βολεύει μιας και βρίσκεται κοντά στην Κίνα, επειδή έχουν έτσι κι αλλιώς σίγουρα ζεστό καιρό και δεν υπάρχει ρίσκο, και επειδή, έτσι κι αλλιώς διαθέτουν ένα off road πάρκο, όμορφες διαδρομές και τοπία, το συνδύασαν.

Και κάπως έτσι, ταξιδέψαμε κι εμείς στο Palawan, στο πιο όμορφο ίσως νησί της χώρας, και πιο συγκεκριμένα στο El Nido όπου ήταν και η βάση για την παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας. Δεκάδες καλεσμένοι από όλο τον κόσμο, δημοσιογράφοι και dealers, προκειμένου να δουν από κοντά την μοτοσυκλέτα στην πρώτη επίσημη δημοσιογραφική παρουσίαση, να μοιραστούν εμπειρίες, να οδηγήσουν και να αναφέρουν, μιας και μέχρι και στις 21/3, υπήρχε σχετικό εμπάργκο.

20240321_195413_-_web.jpg

Η παρουσίαση έγινε σε γνωστό resort, στην παραλία, σε ειδική σκηνή που στήθηκε για τις ανάγκες, με τους ανθρώπους της εταιρίας που είχαν αναλάβει την διοργάνωση να μας υποδέχονται. Τόσοι οι υπεύθυνοι της εταιρίας, όσο και ο σχεδιαστής μίλησαν για την μοτοσυκλέτα, η οποία με τον δικύλινδρο κινητήρα των 450 κυβικών εκατοστών και 47 ίππων, τα 175 στεγνά κιλά, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με διαδρομές στα 200 χιλιοστά, και άλλα off road χαρακτηριστικά, σίγουρα βάζει τις βάσεις για μία επιτυχημένη πορεία.

Η CFMOTO που πριν λίγες μέρες πήρε και την πρώτη της νίκη στην κατηγορία Moto3 του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP, έχει σταθερά ανερχόμενη πορεία τόσο στους αγώνες, όσο και στην αύξηση των μοντέλων της γκάμας. Αυτό την έχει οδηγήσει να έχει σταδιακή αύξηση επίσης στις πωλήσεις φτάνοντας στην Ευρώπη το +20,4% με πωλήσεις 327 εκατομμυρίων euro, στην Κίνα με αύξηση +23,75% και 374 εκατομμύρια euro, και στην βόρεια Αμερική, +44,18% και 707 εκατομμύρια euro.

Flow_IMG_20240321_183910_01_124_-_web.jpg

Με τα ATV/UTV να προηγούνται των μοτοσυκλετών στις πωλήσεις με 53% από τα 145.253 τεμάχια, η CFMOTO είναι η πρώτη εταιρία στα τετράτροχα σε 27 χώρες, όπως και στην Ελλάδα άλλωστε. Εστιασμένη στα τετράτροχα, στις μοτοσυκλέτες, και στα ηλεκτρικά οχήματα με την Zeeho, η οποία είναι νούμερο 1 σε πωλήσεις σε Premium brands στην Κίνα, συνεχίζει συνεργασίες με γνωστές εταιρίες του χώρου. Με την πιο γνωστή που είναι αυτή με την KTM και το κοινό εργοστάσιο στην Κίνα, με την Yamaha για κινητήρες αλλά και με την εξαγορά των ATV GOES πρόσφατα, η CFMOTO ολοένα και μεγαλώνει.

Flow_IMG_20240321_185919_01_168_-_web.jpg

Από το 1989 έχει φτάσει στους 5500 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της στην Hangzhou της Κίνας και όλα αυτά, μας δίνουν μία σαφή εξήγηση για το μέγεθος της εταιρίας, τις μοτοσυκλέτες που παράγει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται συνεχώς. Και το CFMOTO 450MT, ως μία νέα προσθήκη στην οικογένεια MT, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο ποσοστό την στρατηγική και τις βλέψεις της εταιρίας για μία παγκόσμια επίθεση. Σχετικά με την οδηγική παρουσίαση όμως, θα διαβάσετε σε διαφορετικό άρθρο σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 17:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon