.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 11:46

Ρεπορτάζ – Ducati Season Opening 2024

Η πιο παθιασμένη μάρκα μοτοσυκλέτας του κόσμου, που έχει φανατικούς φίλους και στην χώρα μας, εγκαινίασε την σεζόν του 2024 με μία γιορτή στο κατάστημα Ducati Athens, αλλά και με... αποκαλύψεις, καθώς είδαμε από κοντά 5 νέα μοντέλα της Ducati.

Άνοιξη σημαίνει μοτοσυκλέτα και η Ducati το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Οι «κόκκινοι», ίσως η μάρκα που έχει συνδεθεί με το πάθος για την μοτοσυκλέτα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια, υποδέχθηκαν την σεζόν του 2024 αλλά και εμάς, σε μία ειδική εκδήλωση στο Ducati Athens, την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Με προσκεκλημένους εκπροσώπους του ειδικού τύπου αλλά και το κοινό, που έκανε αθρόα προσέλευση λίγες ώρες αργότερα, η Ducati άνοιξε τις πόρτες του καταστήματος της Καλλιρρόης προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της, να απολαύσουν μοτοσυκλέτες, εξοπλισμό και αξεσουάρ αλλά και το μοναδικό της lifestyle, να συζητήσουν με τους ανθρώπους της εταιρείας και να απολαύσουν finger food και απεριτίφ υπό τους ήχους του μουσικού προγράμματος με DJ τον Κώστα Φραγκολιά.  

Φυσικά τα highlights του απογεύματος ήταν οι 5 νέες μοτοσυκλέτες που η Ducati μας επέδειξε και από κοντά: Οι Hypermotard 698 Mono σε απλή και RVE έκδοση, η νέα DesertX Rally και η Multistrada V4S Grand Tour, αλλά και η «αλλού» Multistrada V4 RS.

Ξεκινώντας από τις νέες Hypermotard 698 Mono… τι να πείς και τι να σχολιάσεις, όσοι έχουν επαφή με μοτοσυκλέτες motard και λίγη «αλητεία» στην καρδιά γνωρίζουν πολύ καλά! Η Ducati μας είχε δηλώσει ότι θέλει να κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία του Supermoto και, τουλάχιστον από την πρώτη επαφή, το 698 σου κόβει την ανάσα. Μικρού μεγέθους με θηριώδη μοτέρ, πανέμορφο σαν ένα σωστό Ducati, με προσοχή στην λεπτομέρεια, το 698 Mono μας άνοιξε την όρεξη να το οδηγήσουμε μόλις έρθει η ώρα της δοκιμής του. Οι τιμές του μοντέλου στην Ελλάδα ορίστηκαν στα 14.600 ευρώ για την απλή έκδοση, και στα 15.600 ευρώ για την έκδοση RVE με παραπάνω εξοπλισμό και διαφορετικό χρώμα.

Μπροστά από την είσοδο του καταστήματος σε περίοπτη θέση, αντικρίσαμε μία από τις περιορισμένες παγκόσμια, Multistrada V4 RS – η πλέον ακραία Multistrada που μοιάζει περισσότερο με ένα ψηλωμένο superbike, παρά για μία πολυχρηστική τουριστική/δρομίσια μοτοσυκλέτα. Υποπλαίσιο από τιτάνιο, εξάτμιση Akrapovic, αναρτήσεις-χρυσαφικά από την Ohlins, ελαστικά Pirelli, carbon τμήματα και πολλά ακόμα και φυσικά, η αποκλειστικότητα της αριθμημένης παραγωγής -η μοτοσυκλέτα που είδαμε από κοντά είχε τον αριθμό 306. Φυσικά όλα αυτά έρχονται και με κάποιο αντίτιμο, με την τιμή της Multistrada V4 RS να ανέρχεται στα 42.500 ευρώ.

Ακόμα ένα κόσμημα της ημέρας, η DesertX Rally. Αν η DesertX παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο της Ducati, πιο σκληροπυρηνικό και χωμάτινο, η Rally έκδοση του φτάνει τα πράγματα στα άκρα -με την καλή έννοια. Πολύ πιο σκληροτράχηλο από ότι ίσως περιμένεις από μία Ducati, τολμούμε να πούμε ότι η DesertX Rally έχει και έντονα ρετρό στοιχεία, στην μορφή του υποπλαισίου, του «μούτρου» με τα δύο κυκλικά φωτιστικά σώματα αλλά και του πραγματικού ψηλού εμπρός φτερού. Σε κάνει να ορέγεσαι οδήγηση υψηλών επιδόσεων στο χώμα, όπως έκανε και το DesertX που μάζεψε τις καλύτερες των κριτικών για την οδηγική του συμπεριφορά, παγκοσμίως. Η τιμή της έχει οριστεί στα 24.800 ευρώ.

Τέλος, η νέα Multistrada V4S Grand Tour, η οποία παρουσιάστηκε ως μια «φορτωμένη» με εξοπλισμό V4S, με όλα τα προσόντα της αρχικής μοτοσυκλέτας συνδυασμένα με Πακτωλό ταξιδιωτικών ευκολιών – τόσο σε επίπεδο ηλεκτρονικών, όσο και αποσκευών και στησίματος. Η τιμή της έχει οριστεί στο ολοστόγγυλο ποσό των 30.000 ευρώ για την αγορά μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon