.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 13:09

Κακοκαιρία-χιονιάς – Το Υπουργείο Μεταφορών θυμίζει τις οδηγίες ασφαλείας

Πραγματικότητα είναι ήδη η σοβαρή επιδείνωση του καιρού και το Υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει τις οδηγίες ασφαλείας για την κακοκαιρία, και με ένα σύντομο βίντεο.

Εν όψει της επιδείνωσης του καιρού στην χώρα, με την κακοκαιρία να χτυπά ήδη και την Αττική, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου, αλλά και ένα σύντομο βίντεο, με απαραίτητες οδηγίες που πρέπει να θυμούνται οι οδηγοί για τις παρούσες καιρικές συνθήκες. Διαβάστε ως εξής:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Οδηγίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για οδήγηση σε χιόνι, πάγο και χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Ενημερωτικό βίντεο και χρήσιμες οδηγίες για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας οδηγών και επιβατών από τις χιονισμένες και παγωμένες διαδρομές, κοινοποίησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε σχετικά:

«Εν όψει των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται για κάποιες ημέρες του χειμώνα, όπως αυτές που φέρνει ήδη η κακοκαιρία και ο χιονιάς, προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών της οδικής ασφάλειας, τις οποίες ενσωματώσαμε στο συνοπτικό βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει.  Οι παγωμένες μέρες και οι χιονισμένες επιφάνειες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή τόσο για τον οδηγό και τους επιβάτες όσο και για την σωστή λειτουργία των οχημάτων. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτές τις απλές και χρηστικές οδηγίες, για το καλό όλων μας».

 

Ειδικότερα, τις ημέρες με χιόνι, πάγο ή χαμηλές θερμοκρασίες για την Οδική μας ασφάλεια είναι σημαντικά τα εξής:

  • Προβλέπουμε ότι χρειάζεται επιπλέον σύστημα πρόσφυσης (αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες) και τα τοποθετούμε με ασφάλεια πριν γλιστρήσουμε.
  • Δεν σταματάμε αφού γλιστρήσουμε, για να βάλουμε αλυσίδες παρακωλύοντας την κυκλοφορία.
  • Βάζουμε αλυσίδες στον άξονα κίνησης. Στα τετρακίνητα εμπρός για να έχουμε τιμόνι.
  • Σε χιονισμένη επιφάνεια ένα δικίνητο αυτοκίνητο με χειμερινά ελαστικά κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα τετρακίνητο με θερινά ελαστικά.
  • Η χρήση χειμερινών ελαστικών ενδείκνυται σε θερμοκρασίες κάτω των 7 βαθμών Κελσίου.
  • Τα θερινά ελαστικά δεν προσφέρουν ικανή πρόσφυση σε χιόνι, πάγο.
  • Αποφεύγουμε την κίνηση νύχτα ή ξημερώματα γιατί είναι πιθανός ο παγετός.
  • Εκτιμούμε καταστάσεις, αντιδρούμε ήπια, σε τιμόνι, φρένο, γκάζι.
  • Δεν ρισκάρουμε, ούτε επιχειρούμε χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση.
  • Σε παγωμένες επιφάνειες αποφεύγουμε να πατήσουμε φρένο ή γκάζι.
  • Ξεχιονίζουμε τις ράμπες και το αυτοκίνητο ενόσω το χιόνι είναι φρέσκο.

Θα μας πείτε, «παιδιά, αυτές οι οδηγίες μιλούν για αυτοκίνητο» και θα σας πούμε ναι, σαφώς, από την στιγμή που 9 στα 10 οχήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι αυτοκίνητα, αυτό είναι αναμενόμενο. Για την οδήγηση μοτοσυκλέτας, σε συνθήκες παγετού ή χιονιού, η πραγματικότητα μπορεί να συνοψιστεί σε πρώτη φάση, σε μία μόνο φράση: Καλύτερα να μην οδηγήσετε δίκυκλο με τέτοιες συνθήκες, αν αυτό είναι δυνατόν. Η ασφάλεια μας πάνω από όλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon