.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 07:30

Κρήτη - 17χρονος αναβάτης έχασε τη ζωή του σε αυτοσχέδια πίστα motocross

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 28/1 στην Κρήτη, όταν 17χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτοσχέδια πίστα motocross και αργότερα κατέληξε.

Το δυστύχημα έγινε έξω από την Ιεράπετρα στην περιοχή Καθαράδες, όπου ο 17χρονος αναβάτης είχε βρεθεί με φίλους του στην αυτοσχέδια πίστα motocross για προπόνηση. Αν και φορούσε κράνος και τον εξοπλισμό του δικυκλιστή, κατά τη διάρκεια άλματος έφυγε από τη σέλα της μοτοσυκλέτας χτυπώντας στο έδαφος από ύψος που εκτιμάται από 12 έως 15 μέτρα με την πλάτη. Σαν αποτέλεσμα της πτώσης, ήταν τα κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και βλάβες στα ζωτικά όργανα. Δυστυχώς, παρά την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο, κατέληξε δύο ώρες αργότερα στα χέρια των γιατρών του νοσοκομείου Ιεράπετρας, με τη δήλωση του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιάννη Πετράκη, να αναφέρει τα εξής:

«Το περιστατικό μας ήρθε στα επείγοντα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Μας είχαν ενημερώσει ότι ο νεαρός είχε πέσει από μεγάλο ύψος όταν κάνοντας άλματα σε αυτοσχέδια πίστα μοτοκρός, εκτοξεύτηκε χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του και έσκασε κάτω με την πλάτη. Ήταν σε κωματώδη κατάσταση όταν τον παραλάβαμε με εικόνα 3/15, υποτασικός και σε σοκ, κάθιδρος ταχυπνοϊκός, ταχυκαρδικός και δεν είχε σημεία επαφής. Είχε ένα εκτεταμένο πνευμονοθώρακα με κατάγματα πλευρών δεξιά, διασωληνώθηκε και άρχισαν οι μεταγγίσεις αμέσως, με αδιασταύρωτα αίματα στην αρχή και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Δεν βρέθηκε κάτι από την κοιλιά αλλά συνέχιζε να είναι ασταθής αιμμοδυναμικά και κατέληξε κατά τις 7 το βράδυ.

Μόλις μας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ για τη σοβαρότητα του περιστατικού. Καλέσαμε την αναισθησιολόγο του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου κ Σούλα Λουλάκη που μένει 100 μέτρα από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και ήρθε αμέσως εθελοντικά να παραλάβει το περιστατικό , μαζί με τον χειρουργό μας τον κ. Τσαπραλή που ανταποκρίθηκε κι εκείνος στο κάλεσμα μας ενώ δεν εφημέρευε καθώς και ο γιατρός κ Μαργετουσάκης που υπηρετεί στην ΑΟΜ του Αγίου Νικολάου. Όλοι ήταν εδώ με την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το παιδί».

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα αλλά και για την ύπαρξη και λειτουργία των αυτοσχέδιων ιδιωτικών χώρων προπόνησης motocross διενεργεί έρευνα και προανάκριση η Τροχαία και το Α.Τ. Ιεράπετρας. Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, εδώ και χρόνια λειτουργούν δυο μη αδειοδοτημένες αυτοσχέδιες πίστες motocross, σε ιδιωτικά αγροκτήματα, όπου πηγαίνουν για προπόνηση  τακτικά ως και παιδιά από 6 χρονών και πάνω.

Η κηδεία του άτυχου Μάριου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Πηγές: Πρώτο Θέμα, neakriti.gr, patris.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon