.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 14:55

ΟΔΟΜΕΛ - Προτάσεις για την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων

H Oδική Oμοσπονδία Eλλάδος ( ΟΔΟΜΕΛ)  μετά τα δύο πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 νέα παιδιά και να  τραυματιστούν ακόμα  δύο, επισημαίνει τα εξής. (δελτίο τύπου)

Η ιστορία  επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά, επισυμβαίνουν θανατηφόρα δυστυχήματα στον αστικό ιστό-επί του προκειμένου  στο Λεκανοπέδιο-τα οποία  όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, διαφέρουν  σημαντικά από  αυτά  σε αυτοκινητόδρομους ή σε αγροτικούς δρόμους. Εδώ το  40% των δυστυχημάτων  αναφέρεται σε νέα άτομα ηλικίας 18 έως 40 ετών σε συνδυασμό με υψηλές ταχύτητες, ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό  45%  περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες ή πεζούς . 

Η ΟΔΟΜΕΛ καταγγέλλει για άλλη μια φορά την αβελτηρία των υπεύθυνων φορέων  να  προχωρήσουν  σε ουσιαστικές ενέργειες για την Οδική Ασφάλεια.

Και προτείνει να προχωρήσουν άμεσα  τα εξής:

 -ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΜΕΡΕΣ στην Παραλιακή λεωφόρο και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης που έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε πίστες αγώνων

- ΝΑ ΜΠΟΥΝ  ΚΑΜΕΡΕΣ παντού και στους άλλους αυτοκινητόδρομους του Λεκανοπεδίου, κάθε 100 μέτρα με καταγραφή 24/7 και 365 μέρες  το χρόνο και να γίνεται χρέωση  απευθείας του  προστίμου στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

-ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στις μεσαίες διαχωριστικές νησίδες  των δρόμων αυτών, παρακάμπτοντας δήθεν εμπόδια νομικής φύσεως για το θέμα αυτό 

- ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ στις εξετάσεις απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης

-ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

 -ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ και  στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος μοτοσυκλέτας

Ακόμη:

- να διδάσκεται η  κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία

 -η οδηγητική παιδεία και ασφάλεια  να συμπεριληφθούν  στις προτεραιότητες της πολιτείας και της κυβέρνησης

- να ιδρυθεί άμεσα  Υφυπουργείο Oδικής Aσφάλειας .

Η οδική ασφάλεια σήμερα κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς  ξεκάθαρη στρατηγική, στόχους και όραμα , ενώ η πολιτεία επαναπαύεται στη δήθεν μείωση δεικτών που όμως δεν σχετίζεται ούτε με την οδηγητική  συμπεριφορά, ούτε με τα απαιτούμενα  έργα οδικών υποδομών(κάμερες, στηθαία κλπ), τα οποία εξακολουθούν να είναι ελλειμματικά. 

 

Ο Πρόεδρος της ΟΔΟΜΕΛ                     Ο Γεν. Γραμματέας

Ευ. Ματσούκης                                            Ηλίας Χρηστέας

    Δρ. Συγκοινωνιολόγος                      

    Καθηγητής Παν/μίου                     

 

Ποια είναι η ΟΔΟΜΕΛ: 

Η ΟΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1955 ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΟΔΟΠΟΙ ΙΑΣ, ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ  ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon