.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 13:23

Ρεπορτάζ – Διήμερο RideIt Enduro Training!

 

 

Επιτυχημένη έναρξη!

 

 



Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Enduro Training 1 της σχολής Ασφαλούς Οδήγησης, Ride It σε συνεργασία με την Husqvarna. Για τις ανάγκες του σεμιναρίου φτιάχτηκε μία πίστα για ασκήσεις με ανηφόρες, κατηφόρες, σαμάρια, στροφές, μπερμ, τραπέζι, νεροφάγωμα, άλματα, προκειμένου οι αναβάτες να εντρυφήσουν στις βασικές αρχές της οδήγησης off road.

Εκπαίδευση από τους ειδικούς

Η εκπαίδευση έγινε από τον τρεις φορές πρωταθλητή Ελλάδος στο enduro, Τάκη Μανιάτη, ο οποίος μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τα μυστικά της off road οδήγησης και τον πρωταθλητή Trail Ride, Βασίλη Μπούδρο. Η ανταπόκριση των αναβατών ήταν μεγάλη για την πρώτη φορά που γίνονται οργανωμένα μαθήματα για μοτοσυκλέτες enduro, έτσι ώστε να στηθεί μία σωστή βάση από την αρχή για αναβάτες κάθε επιπέδου. Έτσι, μαθητές με μεγάλη εμπειρία, όπως και ο πρωταθλητής Ελλάδος Junior, Ηλίας Κυριλής, αλλά και μέτριου επιπέδου αναβάτες, ή οδηγοί με “χρόνια στην πλάτη”, αλλά και με πολλά λάθη, βρέθηκαν το σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το πολυπράγμων dirt-bike.gr του οποίου μέλη συμμετείχαν και τις δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, γεμίζοντας τις διαθέσιμες θέσεις.
Η έναρξη έγινε με θεωρία σε αποκλειστικής διάθεσης αίθουσα με τους αναβάτες να παίρνουν το πρωϊνό τους και να απολαμβάνουν σε προβαλλόμενα slides τις οδηγίες του εκπαιδευτή.

Πρακτική στην Λαυρεωτική

Το μάθημα συνεχίστηκε με ασκήσεις σε κώνους για ισορροπία, βελτίωση της θέσης οδήγησης, ενώ οι μαθητές προχώρησαν σε κλειστές στροφές και ασκήσεις για μείωση της απόστασης φρεναρίσματος.
Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, έγινε πρακτική εξάσκηση για πέρασμα σαμαριών, ανεβάσματα σε ανηφόρες και κατεβάσματα με σωστή τοποθέτηση σώματος. Το μεσημεριανό διάλλειμα για φαγητό ακολούθησε η βόλτα στα μονοπάτια της Λαυρεωτικής όπου έγινε πρακτική εξάσκηση σε δύσβατα σημεία, αλλά και σε πίστα προπόνησης με σαμάρια, πολλές στροφές, και εναλλαγές κλίσεων. Στην διαδρομή, αλλά και στην πίστα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη όσα έμαθαν όλη την ημέρα και να προπονηθούν σωστά σε συγκεκριμένα σημεία.
Το σεμινάριο έληξε με την απονομή βραβείων, πιστοποιητικών παρακολούθησης και αναμνηστικών της σχολής με αποκορύφωμα την κλήρωση δώρων από το dirt-bike.gr για τα μέλη του.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 13:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon