.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 14:50

Ρεπορτάζ - Ashley Fiolek ΜΧ Workshop

Το Bikeit συμμετείχε!

 




Της Τζο Λαδά

Το Bikeit ήταν εκεί εκμεταλλευόμενο την Τζο που κάνει - και - motocross, η οποία βρέθηκε στην Πεντέλη και μας μεταφέρει:

Με αφορμή το φετινό TEDx Athens, η πολυπρωταθλήτρια AMA MX, Ashley Fiolek, βρέθηκε στην Αθήνα. Το αθλητικό σωματείο “ΑΡΗΣ”, σε συνεργασία με το μεγάλο χορηγό της αθλήτριας, τη Red Bull, διοργάνωσε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ένα μοναδικό workshop για τις “ελπίδες” του ελληνικού motocross. Παιδιά ηλικίας από 4 χρονών αλλά και νέοι και νέες, αγωνιζόμενοι στα ελληνικά πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν μαζί με το φαινόμενο που ονομάζεται Ashley Fiolek.

Σε αναμμένα κάρβουνα


Από τις 10:00 το πρωί άρχισαν να συρρέουν στο παλιό λατομείο της Πεντέλης φορτηγά, pick-up trucks και jeep με trailer, με φορτωμένες κάθε λογής και μεγέθους μοτοσυκλέτες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενθουσιασμένοι πατεράδες ταξίδεψαν από Τρίπολη, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, παρακαλώ, προκειμένου τα καμάρια τους να μη χάσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την 4 φορές πρωταθλήτρια του γυναικείου αμερικάνικου motocross.
Παρ’ όλο που η εκδήλωση αρχικά στόχευε στα παιδιά, τελικά δόθηκε η ευκαιρία και σε μεγαλύτερους αναβάτες και αναβάτριες να συμμετάσχουν, καθώς θεωρήθηκε πως μια τέτοια ευκαιρία ήταν κρίμα να χαθεί. Έτσι είδαμε και μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες να καταφθάνουν στο χώρο, αλλά και δημοσιογράφους και φίλους της μοτοσυκλέτας. Αισθητή η απουσία αγωνιζομένων από την εκδήλωση, οι οποίοι αντιπροσωπεύθηκαν από ένα πολύ μικρό, δυστυχώς, ποσοστό κυρίως νεαρών αναβατών κι αναβατριών των πανελληνίων πρωταθλημάτων μοτοσυκλέτας, οι οποίοι φυσικά δεν έχασαν τη μοναδική αυτή ευκαιρία να γνωρίσουν την Ashley.

Μοναδική εκδήλωση

Η 22χρονη Ashley περίμενε υπομονετικά μέσα στο αυτοκίνητο της διοργάνωσης, ώσπου στις 11:30 ανέβηκε μαζί με τη μητέρα της στο χώρο της εκδήλωσης. Εκεί, αφού έκανε έναν αναγνωριστικό γύρο της πίστας της Πεντέλης, φωτογραφήθηκε με την πιτσιρικαρία που την περίμενε εναγωνίως. Κατόπιν συστήθηκε στο κοινό, πάντα με τη βοήθεια της μητέρας της και μιας μεταφράστριας που είχε ορίσει η διοργάνωση, αφού η Ashley είναι εκ γενετής κωφή κι επικοινωνεί με τη νοηματική.
Κατόπιν δέχθηκε ερωτήσεις από τους μικρούς και μεγάλους της θαυμαστές, τις οποίες απάντησε χωρίς να σταματά να χαμογελά λεπτό. Σειρά είχε η οδήγηση, φυσικά και οι αναβάτες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, μία για μοτοσυκλέτες έως 85cc και μία για τις μεγαλύτερες, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Η Fiolek οδήγησε και στα δύο group, κινούμενη με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των υπολοίπων αναβατών. Τις φορές που είχε την πίστα ελεύθερη μπροστά της δεν παρέλειψε να αφήσει άναυδο το κοινό που την παρακολουθούσε, χαρίζοντάς τους εντυπωσιακά “τραπεζώματα”, που τόσο φυσικά έδειχναν να της “βγαίνουν”. Άλλωστε, όπως μας αποκάλυψε νωρίτερα την ώρα των ερωτήσεων, προπονείται κάθε ημέρα οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα της για 3-4 ώρες, είτε για αγωνιστική οδήγηση και τεχνικές είτε απλώς “fun riding”, όπως το χαρακτήρισε!

Πρωτοφανές ενδιαφέρον


Η μέρα συνεχίστηκε με κάτι που κανείς δεν περίμενε: στο πίσω κομμάτι της πίστας, όπου υπάρχει ένα αριστερό berm και δύο διπλά άλματα, στεκόταν η Ashley και παρακολουθούσε έναν-έναν τους μικρούς και μεγαλύτερους αναβάτες, καθώς εκείνοι έκαναν ο καθένας από δύο γύρους. Έπειτα εκείνοι την προσέγγιζαν κι αυτή με τη σειρά της εξηγούσε στον καθένα τι πρέπει να βελτιώσει στην οδήγησή του. Πάντοτε με το χαμόγελο στα χείλη και παρά το τσουχτερό κρύο, η Fiolek κάθισε περίπου μία ώρα κι εξήγησε σε κάθε έναν από τους αναβάτες τα σημεία που πρέπει να δώσει προσοχή ο καθένας ξεχωριστά!
Η μέρα τελείωσε με αυτόγραφα και συνεντεύξεις από κανάλια και περιοδικά, ενώ η διοργάνωση κράτησε την πίστα με σηματοδότηση και κριτές για ακόμη μία ώρα, ώστε να μπορούν οι αναβάτες να προπονηθούν σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Ashley, η οποία έφυγε για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο “ΑΡΗΣ” ήταν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα, που φάνταζε απίστευτο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε στο κοινό και πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αξίζουν συγχαρητήρια στο σωματείο, το Στέλιο Χριστοδούλου αλλά και τον Δήμο Πεντέλης που βρίσκονται πίσω από το όλο εγχείρημα. Εμείς ευχόμαστε να παραδειγματιστούν κι άλλοι φορείς από τον “ΑΡΗ” και να προσφέρουν στο μοτοσυκλετιστικό κοινό παρόμοιες μοναδικές εκδηλώσεις!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon