.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 15:09

100 χρόνια BMW Motorrad – Εγκαίνια για το BMW Motorrad Welt

Με υψηλές παρουσίες έγιναν στις 28 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του χώρου BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε παρουσία πάνω από 150 προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και του Τύπου, προεξάρχοντος του προέδρου του Δ.Σ. της BMW AG, Oliver Zipse, και του διευθυντή της BMW Motorrad, Dr. Markus Schramm, ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων ξεχώρισε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, και ο δήμαρχος Βερολίνου, Kai Wegner.

Τα εγκαίνια έγιναν ανήμερα της συμπλήρωσης 100 ετών από την εμφάνιση της πρώτης μοτοσυκλέτας της BMW, R 32, η οποία είχε παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό στο Berlin Motor Show στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

P90525297 highRes

Επί τη ευκαιρία της επετείου αυτής, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δωρεά €100,000 που θα μοιραστεί στη UNICEF και κάποιες τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στις περιοχές του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου.

Στα πλαίσια της τελετής εγκαινίων του BMW Motorrad Welt, εκτέθηκαν και οι καλύτερες custom R 18 που διακρίθηκαν στο πρόσφατο BMW Motorrad Customizing Championship, καθώς και η παρουσίαση της νέας BMW R 1300 GS.

P90525280 highRes

“Σήμερα η BMW Motorrad είναι πιο καινοτόμος και πολυσχιδής από ποτέ. Το BMW Motorrad Welt ενσωματώνει και αντιπροσωπεύει ιδανικά αυτόν τον ισχυρισμό. Τα τελευταία οκτώ χρόνια επενδύσαμε πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ για εκπαίδευση και προχωρημένη μόρφωση, καθώς και στις κορυφαίες νέες τεχνολογίες παραγωγής εδώ στο BMW Group Plant του Βερολίνου. Αυτή δεν είναι απλά μια επιβεβαίωση πως το Βερολίνο είναι ένας τόπος παράδοσης, μα μια καθαρή δέσμευση της BMW προς τη Γερμανία ως βιομηχανικό κέντρο,” είπε ο Oliver Zipse, πρόεδρος του Δ.Σ. BMW AG.

“Όταν γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της BMW Motorrad σήμερα, φυσικά γιορτάζουμε 100 χρόνια γερμανικής βιομηχανικής ιστορίας, 100 χρόνια εξέλιξης και καινοτομίας, 100 χρόνια παγκόσμιου ανταγωνισμού,” δήλωσε ο καγκελάριος Scholz. “Η βιομηχανική Γερμανία ευδοκιμεί χάρη σε γυναίκες και άντρες που επιλέγουν μια καριέρα στη βιομηχανία και είχα την ευκαιρία να πάρω μια γεύση της δουλειάς τους εδώ τον περασμένο Δεκέμβρη. Η τεχνική ικανότητα συναντά την υψηλή τεχνολογία, ψηφιοποίηση στην εκπαίδευση, εργαζόμενοι προερχόμενοι από διάφορα περιβάλλοντα, όλοι όμως αφοσιωμένοι με πάθος στην εκατονταετή τέχνη τους, αυτό με εντυπωσίασε. Είμαι χαρούμενος γιατί με το σημερινό άνοιγμα του Motorrad Welt η BMW επιτρέπει επίσης σε πολλούς ανθρώπους με περιέργεια να ανακαλύψουν τι φτιάχνεται εδώ στο Βερολίνο χάρη στη δική σας δουλειά.”

P90525277 highRes

Ο χώρος BMW Motorrad Welt βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιο κατασκευής μοτοσυκλετών της BMW στην περιοχή Berlin-Spandau, εκεί ακριβώς που χτυπά η καρδιά της BMW Motorrad και κατασκευάζονται οι μοτοσυκλέτες της από το 1969. Καθημερινά 900 μοτοσυκλέτες και ηλεκτρικά σκούτερ βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής των 230,000 τετραγωνικών μέτρων.

Η διαδραστική παρουσίαση των σύγχρονων μοντέλων της BMW Motorrad είναι ένα από τα κεντρικά μέρη του BMW Motorrad Welt Berlin. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με διάφορες ειδικές εκθέσεις, με θέματα όπως το customizing για παράδειγμα, καθώς και επιλεγμένα στοιχεία από τις συλλογές BMW Motorrad Gear & Garment Collection και Original BMW Motorrad Accessories.

P90525320 highRes

Σε σταθερή βάση το BMW Motorrad Welt θα φιλοξενεί ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις ή συναντήσεις του κοινού με σημαίνοντες VIP μοτοσυκλετιστές, καθώς και εκθέσεις τέχνης, ζωντανή μουσική για μικρούς χώρους, υπογραφές αυτογράφων με καλλιτέχνες, αλλά και τον κινηματογράφο Motorcycle Cinema.

Από Δευτέρα ως Παρασκευή οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ζήσουν από πρώτο χέρι την υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής της BMW Motorrad με οργανωμένες ξεναγήσεις στο εργοστάσιο.

P90525284 highRes

Παράλληλα, ο χώρος αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για εκδηλώσεις, με δυνατότητα ενοικίασής του. Στα ευρύχωρα δωμάτιά του το BMW Motorrad Welt Berlin προσφέρεται για πολλών ειδών εκδηλώσεις, από συνέδρια, διαδραστικά εργαστήρια, συναντήσεις, κλειστές συνεδριάσεις ή γιορτές. Επιπλέον διατίθενται προς ενοικίαση και οι εξωτερικοί χώροι του.

Από το σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου οι πόρτες του BMW Motorrad Welt είναι ανοικτές για το κοινό. Οι ώρες λειτουργίας του έχουν ως εξής:

  • Δευτέρα ως Κυριακή: 10.00 πμ - 7.00 μμ.
  • Κλειστό τις δημόσιες αργίες.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 15:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon