.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 16:11

Υπό καθεστώς επιτήρησης η KSR Αυστρίας - Τι θα γίνει για την Ελλάδα

Σε καθεστώς αναδιοργάνωσης και επιτήρησης, εξαναγκάζεται η KSR Αυστρίας, αντιμετωπίζοντας σοβαρές οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία 2 χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό από νωρίς το πρωί, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου, η KSR Αυστρίας, του γνωστού Group εισαγωγικών μοτοσυκλετών, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής σε δικαστικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης και επιτήρησης, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της. Η εταιρεία, η οποία εισάγει στην αγορά της Αυστρίας, μάρκες όπως η CFMOTO, Royal Enfield, Niu, Brixton, Malaguti και Motron, προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία και αγορά, την έφεραν αντιμέτωπη με μεγάλες δυσκολίες.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία επικαλέστηκε τα πολύ υψηλά κόστη πρώτων υλών, μετά την έναρξη της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, υψηλά κόστη ενέργειας, τον πληθωρισμό, την αστάθεια στις παγκόσμιες οικονομίες αλλά και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των μοτοσυκλειστών στην Αυστρία.

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης και επιτήρησης αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2024, ενώ όπως δηλώνει η εταιρεία, οι λειτουργίες στον τομέα που αφορούν το εμπόριο μοτοσυκλετών και άλλω προϊόντων δεν θα διακοπούν. Φυσικά, για αυτό αναμένεται η απόφαση των νομικών υπηρεσιών που ια αναλάβουν την αναδιάρθρωση.

Εμείς προχωρήσαμε από πολύ νωρίς σήμερα, σε επικοινωνία με την KSR Hellas, από την οποία ενημερωθήκαμε ότι καθώς αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία από την KSR Αυστρίας, η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά, σε όλα τα τμήματα της: Παραδόσεις-πωλήσεις μοτοσυκλετών, ανταλλακτικά, τεχνική υποστήριξη κλπ. Άρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους Έλληνες αγοραστές της KSR.

Περιμένουμε και περαιτέρω εξελίξεις στο θέμα.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 16:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon