.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 13:12

Αγγλία - Διαμαρτυρία μοτοσυκλετιστών για την ζώνη χαμηλών ρύπων του Λονδίνου

Πρόκειται για ένα ακόμα λιθαράκι στην εκτόξευση του κόστους ζωής στην Αγγλία και οι μοτοσυκλετιστές, φωνάζουν ότι «δεν πάει άλλο».

Η ζώνη ULEZ – Ultra Low Emissions Zone στο Λονδίνο κατοχυρώθηκε σε μια προσπάθεια, να «καθαρίσει» ο αέρας της πόλης, όμως είναι ένα από τα πλέον αμφισβητούμενα μέτρα σε ισχύ για περιβαλλοντικούς λόγους. Ουσιαστικά, αν το όχημα σου δεν περνά συγκεκριμένες προδιαγραφές ρύπων, πρέπει να πληρώσεις για να κινηθείς εντός Λονδίνου. Για τις μοτοσυκλέτες, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα αν το δίκυκλο είναι από Euro 3 και μετά, όμως τα παλαιότερα δίτροχα -που δεν είναι λίγα στην χώρα- επηρεάζονται.

Στις αρχές Αυγούστου, ανακοινώθηκε η επέκταση της ULEZ σε όλα τα διοικητικά διαμερίσματα του Λονδίνου, φέρνοντας χρεώσεις σε μια μεγάλη μερίδα αναβατών δικύκλων που μέχρι τώρα δεν τους αφορούσε – πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι χρήστες μοτοσυκλέτας είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν 12,50 λίρες την ημέρα, ώστε να μπορούν να κινούνται ακόμα και για να πάνε στην εργασία τους.

Στις 20 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε  μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή 1.700 περίπου αναβατών, στο ιστορικό Ace Café του Λονδίνου, το οποίο ήδη πλήττεται έμμεσα από την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ο Phil Elliott, ο οποίος εδώ και καιρό αντιτίθεται στην εφαρμογή της ULEZ και διοργανώνει διαμαρτυρίες, δήλωσε: «Από την άποψη των μοτοσυκλετιστών, μας πλήττει όλους. Κάποιους δεν μας επηρεάζει, αλλά κάποιους άλλους, ναι. Είναι απλά ακόμα ένας τρόπος να ελέγξουν και να επιβραδύνουν την απόλαυση μας. Οπότε δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Αυτό που έχουμε στο πλευρό μας προς το παρόν είναι το Ace Café, το οποίο λειτουργεί από το 1938, αλλά έχει γονατίσει εξαιτίας της ULEZ και πολλά άλλα μοτοσυκλετιστικά στέκια θα έχουν την ίδια μοίρα».

Δηλώσεις πραγματοποίησε και ο Tim Peregrine της Southern Region MAG: «Η ομάδα μας έχει αντιτεθεί σθεναρά στην χρέωση της ULEZ για τις μοτοσυκλέτες από την πρώτη μέρα και δείξαμε ότι ακόμα υποστηρίζουμε αυτή την αντίθεση μας, με την παρουσία μας (σ.σ. στην παραπάνω συγκέντρωση). Οι μοτοσυκλέτες συμβάλλουν στο να μειώνονται οι ρύποι συνολικά, λόγω της μείωσης της συμφόρησης, ενώ για κάποιους είναι ο μοναδικός βιώσιμος τρόπος μετακίνησης. Ήδη έχουμε ακούσει τους τρόπους που η ULEZ θα επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα, την ιστορία ενός εργάτη νυχτερινής βάρδιας που φεύγει από το σπίτι του μια ημέρα, και επιστρέφει την επόμενη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 13:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon