.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 13:16

Νέες μπαριέρες «που σώζουν ζωές» - Ανοίγει ξανά η συζήτηση

Νέες δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα κάνουν λόγο για τοποθέτηση 50 χιλιομέτρων από τα διαχωριστικά νέου τύπου, σε δρόμους της Ελλάδας.

Το ότι οι παρωχημένες, σιδερένιες μπαριέρες που κυριολεκτικά λειτουργούν ως καρμανιόλα, για τους  μοτοσυκλετιστές και όχι μόνο, είναι γνωστό. Ωστόσο, παρά το ότι ήδη σε άλλες χώρες οι μπαριέρες παλαιού τύπου αντικαθίστανται, με νέες και ασφαλέστερες, στην χώρα μας δεν έχουμε δει… ούτε ένα μέτρο από αυτές. Το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο, μετά από δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, κ. Παναγιώτη Καρυώτη, για τοποθέτηση των νέων ασφαλών οδοφραγμάτων και στην Ελλάδα

Ο κ. Καρυώτης σημείωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αντικατάσταση, των υφιστάμενων στηθαίων με νέου τύπου κατασκευές, που ανταποκρίνονται σε πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, κυρίως για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για 50 χιλιόμετρα νέου τύπου στηθαίων ασφαλείας, από τα οποία τα 20 θα τοποθετηθούν μέσα στην χρονιά. Μάλιστα, στην Λ. Κηφισού θα τοποθετηθούν μπαριέρες κατά ΕΝ 1317 τύπου Rolling Barriers, δηλαδή με στοιχεία κυλίσεως, που συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία από θανατηφόρους τραυματισμούς.

Το θέμα είναι, όπως κάθε φορά μετά από… εξαγγελίες πολιτικών, το αν και πότε τα «θα», θα πάρουν σάρκα και οστά. Γιατί, προς το παρόν… από λόγια, χορτάσαμε –βλέπε την ενσωμάτωση της οδηγικής παιδείας στα σχολεία, για παράδειγμα, που συζητιέται πλέον εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 13:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon