.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 17:06

Το Παρίσι ετοιμάζεται για απαγόρευση στα ηλεκτρικά πατίνια

Οι Παριζιάνοι έφτασαν «στο αμήν» με την αναρχία στους δρόμους και την πλήρη απουσία κατάλληλης νομοθεσίας για τα e-scooters.

Πριν λίγες ώρες, η τύχη των ηλεκτρικών πατινιών από εταιρείες διαμοιρασμού στο Παρίσι, αφέθηκε στα χέρια του κόσμου, μέσω δημοψηφίσματος που είχε ανακοινωθεί από νωρίτερα. Ναι, στην Γαλλία έφτασαν σε αυτό το σημείο, καθώς όπως λένε τα ρεπορτάζ από την χώρα, τα ηλεκτρικά πατίνια και η χρήση τους είναι άκρως επικίνδυνη και ενοχλητική και τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί με αυτά, είναι ανησυχητικά πολλά.

Εχθές, Κυριακή 2 Απριλίου, οι Παριζιάνοι μίλησαν: Το 90% των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί, την κυκλοφορία των διαμοιραζόμενων ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη. Εδώ να σημειώσουμε, ότι το δημοψήφισμα που διεξήχθη ΔΕΝ είναι δεσμευτικό, αλλά συμβουλευτικό και η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια των Γαλλικών Αρχών.

Αν τελικά, οι τελευταίες ακούσουν τον κόσμο και συμφωνήσουν με το δημοψήφισμα, το Παρίσι θα είναι η πρώτη πόλη που απαγορεύει την χρήση και κυκλοφορία, των διαμοιραζόμενων ηλεκτρικών πατινιών, στην Ευρώπη.

Όπως ίσως διαπιστώσατε από την φρασεολογία μας, η απαγόρευση θα αφορά τα διαμοιραζόμενα ηλεκτρικά πατίνια -ήτοι, τα δημόσια- και ΟΧΙ τα ιδιωτικά ηλεκτρικά πατίνια, που έχουν αγορασθεί από χρήστες. Άρα, η απαγόρευση δεν είναι «καθολική», αλλά έχει σκοπό να περιορίσει δραστικά την πρόσβαση των οποιωνδήποτε, σε ένα όχημα με το οποίο μπορεί να εμπλακούν σε ατύχημα. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, ήταν ο θάνατος μίας 31χρονης γυναίκας, που παρασύρθηκε από δύο νεαρές κοπέλες που επέβαιναν σε ηλεκτρικό πατίνι.

Υποστηρικτής της θέσης κατά των διαμοιραζόμενων ηλεκτρικών πατινιών είναι η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, η οποία όμως έρχεται αντιμέτωπη με την άποψη της πρωθυπουργού της Γαλλίας, Elizabeth Borne, η οποία υποστηρίζει την θέσπιση νομικών πλαισίων για την μικροκινητικότητα και όχι την πλήρη απαγόρευση της. H τελική απόφαση των αρχών του Παρισιού, θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο.   

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 17:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon