.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 11:27

Καύσιμα - οι τιμές έφτασαν στο χαμηλότερο αναμένονται αυξήσεις

Τα  καύσιμα πέφτουν αν και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Η βενζίνη μάλιστα έχει πέσει τόσο πολύ που έχει φτάσει εκεί που ήταν πριν ξεκινήσει η σύρραξη. Τώρα όμως, όπως όλα δείχνουν, οι χαρές τελειώνουν. Τη Δευτέρα η διεθνής τιμή του Brent ήταν στα 75,34 δολάρια το βαρέλι και χτες έφτασε σχεδόν στα 83 δολάρια. Και βέβαια οι αυξήσεις, όπως συνηθίζεται, καταγράφηκαν από την επόμενη κιόλας μέρα στην αντλία, σε αντίθεση με τις μειώσεις που κάνουν μέρες να φανούν στον καταναλωτή. 
Οι ειδικοί λένε ότι ο κύκλος της πτώσης των τιμών ολοκληρώθηκε και πάμε για αυξήσεις. Αυτό που μένει είναι να δούμε πόσο μεγάλες θα είναι. Το μόνο σωτήριο γεγονός στις διεθνείς αγορές είναι ότι το ευρώ ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου με ισοτιμία που κινείται στο 1,065 και αποτελεί την υψηλότερη από τα τέλη Μαΐου, κάτι που κάνει φθηνότερη την αγορά καυσίμων για μας στην ΕΕ που αγοράζουμε με ευρώ.
 
Από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα 1,846 ευρώ το λίτρο, το diesel κίνησης στα 1,794 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,11 ευρώ το λίτρο. Οι αντίστοιχες τιμές στην Αττική ήταν για τη βενζίνη 1,787 ευρώ ανά λίτρο, για το diesel κίνησης 1,742 ευρώ και για το πετρέλαιο θέρμανσης 1,075 ευρώ.
 
Αναμένεται επιδότηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από την κυβέρνηση, που σήμερα ανέρχεται σε 25 λεπτά το λίτρο. Όλοι πιστεύουν ότι η επιδότηση που ισχύει σήμερα και λήγει 31 Δεκεμβρίου θα επεκταθεί. Είναι κάτι άλλωστε που ζήτησαν με επιστολή τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στην οποία ζητάει, την παράταση της κρατικής επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, με 0,20 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο, έως και τις 30 Απριλίου 2023.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 13:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon