.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 11:21

Νέες αλλαγές σε τρέιλερ και μπαγκαζιέρες αλλά πάλι δεν ακολουθούν οι υπηρεσίες

Στο ίδιο έργο θεατές πάλι οι οδηγοί που επιθυμούν να έχουν τρέιλερ ή μπαγκαζιέρες ως ρυμουλκούμενα στα αυτοκίνητά τους.
 
 
Η νομοθεσία άλλαξε και προέβλεπε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ρυμουλκούμενων οχημάτων κατηγορίας Ο1 (έως 750 κιλά), συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκατασκευών  θα έπρεπε να έχουν εφοδιαστεί με την ειδική άδεια μέχρι 31  Δεκεμβρίου. Όμως ως συνήθως στη νέα νομοθεσία δεν υπακούν όχι οι πολίτες αλλά κάποιες Διευθύνσεις Μεταφορών, οι οποίες δεν εκδίδουν τις άδειες -έγκριση τύπου- που έδωσε εντολή το υπουργείο, εξαιτίας  της νομοθετικής ασάφειας.
 
Δηλαδή το κράτος δεν αναγνωρίζει το νομοθετικό έργο του κράτους και όλοι φανταζόμαστε την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες που αιτούνται άδεια για ρυμουλκούμενο. Έτσι λοιπόν σε έναν ακόμη εντυπωσιακό και άνευ νοήματος διοικητικό ελιγμό του ασυνάρτητου ελληνικού κράτους η νέα νομοθεσία αλλάζει με νεώτερη πυροσβεστική νομοθεσία και τώρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα φέρει στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορούν οι κάτοχοι ιδιοκατασκευών να εκδίδουν άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες κυκλοφορίας χωρίς να είναι απαραίτητη η έγκριση τύπου (αφού οι Περιφέρειες αρνούνται να τις εκδώσουν) αλλά να αρκεί η μελέτη  μηχανολόγου Μηχανικού. 
 
Έγκριση τύπου μπορεί να εκδοθεί και από ιδιωτική εταιρεία αλλά οι τιμές αυτές είναι πολύ υψηλές. Ο πονηρός θα σκεφτεί ότι όλο αυτό έγινε για κάποιον προφανή λόγο, αλλά ας συνεχίσουμε να είμαστε ανέμελοι, έχουμε τόσα άλλα προβλήματα. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση το dead line για την προμήθεια άδειας και πινακίδας για ρυμουλκούμενα κατηγορίας Ο1, παίρνει παράταση μέχρι Οκτώβριο του 2023!
 
Για τις λοιπές κατηγορίες ρυμουλκουμένων οχημάτων (Ο2, Ο3 και Ο4) οι διατάξεις του κανονισμού (ΕΕ) 2018/858 δεν θίγονται. Βέβαια όλα αυτά δεν είναι ατελώς. Τα τέλη αδείας λοιπόν είναι 30 ευρώ για την κατηγορία Ο1, 75 ευρώ για την κατηγορία Ο2. Για τις κατηγορίες από Ο2 και άνω πρέπει να απευθυνθείτε στις κατά τόπου Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας, ανάλογα με την κατηγορία κάθε ρυμουλκούμενου. Το Τέλος Αδείας στα ρυμουλκούμενη οχήματα Δημοσίας Χρήσης (ΔΧ) για τις κατηγορίες Ο1, Ο2, Ο3 και Ο4 ορίζεται στα 100 ευρώ.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon