.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 10:26

Ρεπορτάζ - EICMA 2022 - Με 38.747 επισκέπτες!

Η έκθεση EICMA στο Μιλάνο πέρασε στην ιστορία με συμμετοχές από 1370 εταιρίες από 45 διαφορετικές χώρες και 38.747 επισκέπτες τις ημέρες που διήρκησε!

Ύστερα από δύο χρόνια αποχής λόγω κορονοϊού, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση στον κόσμο, αυτή της EICMA στο Μιλάνο, πέρασε στην ιστορία. Καταλαμβάνοντας +35% περισσότερο χώρο από την έκθεση του 2021 (το 2020), στην έκθεση συμμετείχαν 59% κατασκευάστριες εταιρίες εκτός Ιταλίας - μην ξεχνάμε όμως ότι πολλές από τις εταιρίες κατασκευής μοτοσυκλετών και εξοπλισμού, είναι είτε ιταλικές, είτε ιταλικών συμφερόντων.

Έπειτα από 5 μέρες έκθεσης, το αποτέλεσμα ήταν να έχει αύξηση στην επισκεψιμότητα +38% σε σχέση με την έκθεση του 2021, με το 82% των εισιτηρίων να έχουν ήδη κλειστεί ηλεκτρονικά, και τα υπόλοιπα 18% να πουληθούν στα εκδοτήρια.

Από τους επισκέπτες, το 51% έφτασαν στην Ιταλία από ξένες χώρες, ενώ σημαντική ήταν και η προσέλευση των δημοσιογράφων / επισκεπτών, με τις κάρτες να φτάνουν στις 6.900 - 38% από ξένες χώρες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, ινφλοένσερς, τεχνική, επαγγελματίες από social media και επικοινωνία, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αποκλειστική ημέρα γι' αυτούς, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, που είχαν αποκλειστικότητα χρήσης της έκθεσης. Λίγες οι σημαντικές απουσίες με τις BMW και KTM να είναι μάλλον οι μεγαλύτερες χαμένες, και πολλές κινέζικες εταιρίες να δείχνουν το δρόμο με πληθώρα νέων μοντέλων που τράβηξαν τα βλέματα, αλλά και αρκετά ηλεκτρικά σε κάθε κατηγορία δικύκλου. 

Σημαντικά νούμερα για μία έκθεση που έδειξε ξανά το δρόμο και έδωσε τροφή στους διψασμένους για νέα μοντέλα επισκέπτες, η οποία ήδη έχει ανακοινώσει την ημερομηνία για την επόμενη χρονιά, στις 7-12 Νοεμβρίου του 2023.

Περισσότερα για τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν θα βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon