.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 16:28

Ευρωκοινοβούλιο - Δεν χρειάζονται ασφάλιση οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και τα track-day bikes

Το 2007 ένα τρακτέρ κάνοντας όπισθεν έριξε την σκάλα στην οποία βρισκόταν ο Σλοβένος αγρότης Vnuk, ο οποίος απαιτούσε να αποζημιωθεί, όμως φυσικά το τρακτέρ δεν ήταν ασφαλισμένο. Η υπόθεση κατέληξε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το 2014 αποφασίστηκε πως όλα τα τρακτέρ, τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και οι μοτοσυκλέτες που κινούνται σε ιδιωτικούς χώρους (φάρμες, πίστες, κ.α.) θα πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά! Ευτυχώς στις 21 Οκτωβρίου του 2021 ο εφιάλτης που ξεκίνησε από τον κύριο Vnuk έλαβε τέλος.

Η παραπάνω απόφαση του 2014 είχε αφήσει μετέωρους τους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας, καθώς αν εφαρμοζόταν όλες οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, και τα track-day bikes θα έπρεπε να ασφαλιστούν.

Όμως τελικά η λογική πρυτάνευσε, και στις 21 Οκτωβρίου του 2021, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (689 ψήφοι υπέρ, και μόλις 3 κατά), να ανατρέψει την απόφαση του 2014!

Χαράς ευαγγέλια για τους αγρότες και τα τρακτέρ τους, τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που οδηγούνται σε ιδιωτικούς χώρους, τους ιδιοκτήτες κλασσικών μοτοσυκλετών που δεν τις οδηγούν στο δημόσιο δρόμο, και φυσικά για τους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας, αλλά και τους αναβάτες που λαμβάνουν μέρος σε track days.

Επίσης στην ίδια απόφαση παρέχονται περισσότερες εγγυήσεις και μια ίδια ελάχιστη κάλυψη όταν κάποιος έχει ατύχημα σε άλλη χώρα, και όταν μεταναστεύεις σε άλλη χώρα της Ε.Ε. το ιστορικό σου μεταφέρεται εκεί, ώστε να έχεις χαμηλές ασφαλιστικές καλύψεις λόγω των χρόνων που είσαι ασφαλισμένος -εννοείται αν ήσουν καλό παιδί και δεν είχες τα τρακαρίσματα της αρκούδας.

Σημειώστε πως με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρώπη, στις 21 Φεβρουαρίου του 2021, η βρετανική κυβέρνηση είχε πρώτη ακυρώσει την υπόθεση Vnuk από τη νομοθεσία του κράτους, με την Ε.Ε. να ακολουθεί την ίδια γραμμή μετά από 7 μήνες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 16:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon